INGREDIENTE :
– 700 gr piept de pui tocat
– 2 oua
– 2 cepe
– o lingurita de cimbru
– o legatura de marar
– 5 linguri bulion
– frunze de vita de vie
– iaurt degresat
– ulei presat la rece
– sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Frunzele de vita de vie se oparesc in apa fierbinte, cateva clipe sa se inmoaie, apoi se scot pe un platou. Ceapa se da pe razatoare, se scurge, se alatura peiptului de pui, se mai adauga ouale, cimbrul, mararul tocat fin, sarea si piperul.
Compozitia se amesteca bine, se ia cate o lingurita din ea si se umplu pe rand frunzele de vita asezandu-le cu nervurile in sus, invelindu-le si rulandu-le de la radacina spre varf.
Pe fundul vasului in care se fierb se aseaza cateva frunze de vita peste care se aseaza sarmelele in straturi.
Se acopera cu apa, se adauga bulionul si inca putin cimbru. Se fierb in cuptor, iar cand sunt gata, dupa ce se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca sub 80 de grade Celsius, se poate adauga ulei presat la rece din belsug, astfel incat acesta nu se transforma in hidrocarburi. Pentru cei care le prefera mai grase, se poate adauga putina smantana, sau doar iaurt dietetic pentru cei ce le doresc degresate.