SARMALE DIETETICE IN FOI DE VITA

iunie 19, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

INGREDIENTE :

 

– 700 gr piept de pui tocat

–  2 oua

–  2 cepe

– o lingurita de cimbru

– o legatura de marar

– 5 linguri bulion

– frunze de vita de vie

– iaurt degresat

– ulei presat la rece

– sare si piper, dupa gust

 

 

MOD DE PREPARARE:

Frunzele de vita de vie se oparesc in apa fierbinte, cateva clipe sa se inmoaie, apoi se scot pe un platou. Ceapa se da pe razatoare, se scurge, se alatura peiptului de pui, se mai adauga ouale, cimbrul, mararul tocat fin, sarea si piperul.

Compozitia se amesteca bine, se ia cate o lingurita din ea si se umplu pe rand frunzele de vita asezandu-le cu nervurile in sus, invelindu-le si rulandu-le de la radacina spre varf.

Pe fundul vasului in care se fierb se aseaza cateva frunze de vita peste care se aseaza sarmelele in straturi.

sarmale in foi de vita cu piept de pui, in vas de lut

Se acopera cu apa, se adauga bulionul si inca putin cimbru. Se fierb in cuptor, iar cand sunt gata, dupa ce se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca sub 80 de grade Celsius, se poate adauga ulei presat la rece din belsug, astfel incat acesta nu se transforma in hidrocarburi. Pentru cei care le prefera mai grase, se poate adauga putina smantana, sau doar iaurt dietetic pentru cei ce le doresc degresate.

sarmale in foi de vita cu piept de pui, dietetice

sarmale dietetice in foi de vita

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *