SARAMURA SIMPLA, DE CRAP

decembrie 14, 2013 | CATEGORIA Retete cu peste

saramura simpla de crap, cu foi de dafin, usturoi, boabe de piper siulei de maslne axtravirgin

O  reteta clasica, simpla si gustoasa.

INGREDIENTE:

–         750 gr crap

–         4 foi de dafin

–         piper boabe, dupa gust

–         2 linguri ulei de masline extravirgin

–         o capatana de usturoi

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se curata crapul, se portioneaza si se plaseaza in cuptor,  intr-un vas termoizolant, impreuna cu piperul,  foile de dafin,  uleiul de masline extravirgin, o cana de apa si un strop de sare. Se lasa sa fiarba, pe o parte si pe alta, pana se patrunde si scade apa.

crap portionata, cu foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare, pentru saramura

Intre timp se pregateste o saramura din apa fiarta cu sare, dupa gust, care se toarna peste pestele fierbinte, si peste care se rade fin usturoiul, curatat. Se lasa putin  acoperit sa se patrunda, apoi se poate servi.

saramura simpla de crap, cu foi de dafin, usturoi, boabe de piper siulei de maslne axtravirgin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *