SALCAMUL

May 15, 2013

   flori de salcam

Vreti sa va protejati de ulcer gastro duodenal si, in acelasi timp, sa va relaxati in timpul unui somn profund?

      Profitati din plin de florile si frunzele de salcam proaspete, de la sfarsitul primaverii si inceputul verii si uscati-le pentru folosirea lor in restul anului. Mare atentie cu scoarta acestui arbust, precum si cu semintele, deoarece acestea contin substante toxice pentru organism. In schimb florile si frunzele, lipsite de toxicitate, au o compozitie complexa de substante active si anume: taninuri, glucide, substante mucilaginoase, ulei volatil, acizi organici, saruri  minerale si flavonoide. Astfel, florile de salcam, placue la gust si la miros, au valoare terapeutica, fiind sedative si calmante cu actiune asupra crampelor musculare, asupra musculaturii gastrice si pulmoare, asupra sistemului nervos. Consumul florilor ai al frunzelor de salcam ne protejeaza de arsuri la stomac, de ulcer gastroduodenal, ajuta bila in evacuare, calmeaza tusea. Mireasma specifica, inconfundabila a florilor de salcam are efecte sedative, combate insomniile si starile de anxietate,  are rol important in epuizarea nervoasa, a atacurilor de panica  si in tulburarile de memorie.

 salcam inflorit

    In bucatarie, intrebuintarile florilor de salcam sunt limitate, cu toate ca pistilul lor dulce, face deliciul copiilor, care consuma florile, ca atare, simple, pe post de desert.Cea mai cunoscuat forma de ingerare a beneficiilor florilor de salcam este mierea de salcam, bogata in antioxidanti. Inafara de ceaiurile renumite si apa aromatizata din florile proaspete sau uscate, se mai cunoaste utilizarea lor amestecate in aluat sau sub forma de dulceata, care le diminueaza insa calitatea nutrientilor. Site-ul nostru prezinta florile de salcam utilizate in salate, ceaiuri sau dulciuri, proaspete sau uscate, neprelucrate termic sau prelucrate la temperaturi care sa nu afecteze profund nutrientii.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente