II
Iata o salata consistenta, ce aduna gusturi stiute, intr-un alt aranjament.
INGREDIENTE:
– 500 gr piept de pui dezosat si depielitat
– 5 linguri de mustar clasic sau picant, dupa preferinta sau toleranta
– 1 kg de rosii
– 5 ardei grasi
– 4 cepe rosii
– 2 legaturi mici de patrunjel
– sare si ulei de masline, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala, se portioneaza, se sareaza si se pregateste pe gratar, la foc mic, pe ambele parti. Intre timp, se spala, se curata si se taie marunt rosiile, ardeii, ceapa. Patrunjelul se spala si se toaca marunt si se aseaza totul intr-un bol pentru salata. Cand bucatile din piept de pui sunt fripte suficient, se iau de pe gratar, se ung pe ambele parti cu mustar si se lasa cateva minute sa se patrunda cu aroma acestuia.
Apoi se taie fasii subtiri, se adauga peste mixtura din bol, urmand sa se potriveasca de ulei si de sare. Se amesteca si se portioneaza. Se obtine o rapida bunatate.