O salata clasica cu peste oceanic si legume usoare, careia boabele de porumb ii adauga consistenta.
INGREDIENTE:
– 200 gr file de hering in ulei
– boabele de pe un stiulete de porumb fiert
– 2 castraveti murati
– 2 ardei grasi (galben si verde)
– 1 ceapa
– 1 rosie mica
– ½ ardei iute
– patrunjel uscat, tocat fin
– sare
PREPARARE
Porumbul se curata de frunze si matase si se fierbe in apa pana ce se patrunde.
Boabele se desprind fasii cu cutitul de pe stiuletele fiert. Fileul de hering se scurge de ulei (uleiul se pastreaza pentru ca se adauga in final la salata) si se taie fasii, apoi cubulete marunte, ca si castravetii murati (in saramura pentru vara).
Ceapa se taie fideluta, ardeii se toaca marunt, rosia se taie cubulete mici, se amesteca cu celelalte ingrediente, se adauga praful de patrunjel uscat, pentru aspect (se observa componenta ingredientelor mai bine decat amestecate cu patrunjel proaspat). Se adauga apoi uleiul de la hering, se potriveste totul de sare si se poate servi imediat, sau dupa ce se introduce un timp la frigider.