SALATA DE GULII

iunie 21, 2012 | CATEGORIA Aperitive

salata de gulii cu morcov si ceapa

Guliile isi pastreaza proprietatile intacte daca sunt consumate crude. Aceasta salata racoritoare si usoara este un excelent tonifiant pentru tot parcursul zilei, daca se consuma dimineata. Pentru micul dejun se poate asocia cu branza sau oua fierte.

 

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

 

– 4 gulii de marime mijlocie

– 1 morcov mare

– 1 ceapa rosie mare

– 4 frunze de menta pentru decor

 

Pentru dressing:

– 2 linguri ulei de masline presat la rece

– sucul de la o lamaie

– ½ lingurita sare

-5 frunze mari de menta tocate marunt

 

PREPARARE:

 

Mai intai preparam dressing-ul amestecand ingredientele pentru acesta si il lasam  cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.

dressing pentru salata de gulii

Intre timp, spalam si curatam ingredientele pentru salata, guliile le dam pe razatoarea de varza, iar morcovii  pe razatoarea mare. Ceapa o taiem fideluta, o amestecam cu celelelte ingrediente, portionam salata pe farfurii, apoi turnam dressing-ul proportional pe fiecare portie si ornam cu cate o frunza de menta.

salata de gulii cu morcov si ceapa

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *