Guliile isi pastreaza proprietatile intacte daca sunt consumate crude. Aceasta salata racoritoare si usoara este un excelent tonifiant pentru tot parcursul zilei, daca se consuma dimineata. Pentru micul dejun se poate asocia cu branza sau oua fierte.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 4 gulii de marime mijlocie
– 1 morcov mare
– 1 ceapa rosie mare
– 4 frunze de menta pentru decor
Pentru dressing:
– 2 linguri ulei de masline presat la rece
– sucul de la o lamaie
– ½ lingurita sare
-5 frunze mari de menta tocate marunt
PREPARARE:
Mai intai preparam dressing-ul amestecand ingredientele pentru acesta si il lasam cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.
Intre timp, spalam si curatam ingredientele pentru salata, guliile le dam pe razatoarea de varza, iar morcovii pe razatoarea mare. Ceapa o taiem fideluta, o amestecam cu celelelte ingrediente, portionam salata pe farfurii, apoi turnam dressing-ul proportional pe fiecare portie si ornam cu cate o frunza de menta.