SALATA DE FASOLE MUNG

septembrie 7, 2012 | CATEGORIA Aperitive

salata de fasole mung , cu ghimbir

  Este o salata usoara, hranitoare, comod de preparat.

INGREDIENTE:

– 300 gr fasole mung

– 2 cepe albe

– 50 gr radacina de ghimbir

– o legatura de patrunjel verde

– 2 linguri ulei de masline

– sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Fasolea mung se curata de impuritati, se spala si se lasa la inmuiat, cu aproximatie, 5 ore.

fasole mung la inmuiat

Se pune apa la fiert si cand aceasta da in clocot, se adauga fasolea mung cu tot cu apa in care s-a inmuiat, care nu necesita sa fie schimbata si cu ceapa tocata marunt. Se lasa la foc mic cca 30 minute, apoi se intrerupe fierberea. Amestecul se strecoara.

fasole mung si ceapa, fierte

Fasolea si ceapa fierte se amesteca cu ghimbirul dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul tocat marunt, se adauga ulei, se potriveste de sare si astfel se obtine o salata cu minimum de grasimi saturate si bogata in proteine, un excelent inlocuitor al carnii.

salata de fasole mung , cu ghimbir

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *