Este o salata usoara, hranitoare, comod de preparat.
INGREDIENTE:
– 300 gr fasole mung
– 2 cepe albe
– 50 gr radacina de ghimbir
– o legatura de patrunjel verde
– 2 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Fasolea mung se curata de impuritati, se spala si se lasa la inmuiat, cu aproximatie, 5 ore.
Se pune apa la fiert si cand aceasta da in clocot, se adauga fasolea mung cu tot cu apa in care s-a inmuiat, care nu necesita sa fie schimbata si cu ceapa tocata marunt. Se lasa la foc mic cca 30 minute, apoi se intrerupe fierberea. Amestecul se strecoara.
Fasolea si ceapa fierte se amesteca cu ghimbirul dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul tocat marunt, se adauga ulei, se potriveste de sare si astfel se obtine o salata cu minimum de grasimi saturate si bogata in proteine, un excelent inlocuitor al carnii.
Ce culoare frumoasa are fasolea!
Da, o fasole cu o culoare aparte !