SALATA COAPTA DE VINETE CU ARDEI

noiembrie 19, 2012 | CATEGORIA Aperitive

salata coapta de vinete si ardei

Este o salata clasica, un mod placut de a consuma vinete, imbogatite cu gustul dulce al ardeilor si cel picant al cepei.

INGREDIENTE:

– 3 vinete

– un ardei capia

– un ardei gras verde

– 2 cepe

– ulei de masline, dupa gust

– sare, dupa gust

PREPARARE:

Vinetele si ardeii se spala si se coc uniform, pe toate partile, la foc mic, pe gratar sau pe plita.

vinete si ardei, la copt

Vinetele se curata imediat de coaja si se lasa la scurs, pentru a-si indeparta toata iuteala si toxicitatea. Ardeii se curata si ei de pielita, iar ceapa se spala si se curata.

vinete coapte, ardei copti si ceapa

Dupa ce s-au scurs complet vinetele se toaca marunt, cu-n tocator de lemn, ardeii se taie in cubulete mici, pentru aspect, iar ceapa se da pe razatoarea mare si se scurge de suc.

vinete copate si tocate, ardei copti si ceapa data pe razatoare

Se amesteca toate ingredientele, se potrivesc de sare si de ulei, obtinand astfel o salata placuta ca gust si aspect, care se garniseste dupa imaginatie si timp si se serveste la temperatura camerei sau rece, de la frigider, acompaniata de rosii.

salata coapta de vinete si ardei

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *