Este o salata clasica, un mod placut de a consuma vinete, imbogatite cu gustul dulce al ardeilor si cel picant al cepei.
INGREDIENTE:
– 3 vinete
– un ardei capia
– un ardei gras verde
– 2 cepe
– ulei de masline, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele si ardeii se spala si se coc uniform, pe toate partile, la foc mic, pe gratar sau pe plita.
Vinetele se curata imediat de coaja si se lasa la scurs, pentru a-si indeparta toata iuteala si toxicitatea. Ardeii se curata si ei de pielita, iar ceapa se spala si se curata.
Dupa ce s-au scurs complet vinetele se toaca marunt, cu-n tocator de lemn, ardeii se taie in cubulete mici, pentru aspect, iar ceapa se da pe razatoarea mare si se scurge de suc.
Se amesteca toate ingredientele, se potrivesc de sare si de ulei, obtinand astfel o salata placuta ca gust si aspect, care se garniseste dupa imaginatie si timp si se serveste la temperatura camerei sau rece, de la frigider, acompaniata de rosii.
Trebuie sa o incerc anul viitor!