Vestitul preparat italian, “Prosciutto di Parma” se obtine din pulpe de vita sau porc, preparate cu sare, usturoi si zahar si capitonate cu grasime de porc in zonele in care carnea este in contact cu aerul, pentru a se incetini procesul de uscare. Nu se afuma si se consuma dupa un lung proces de maturare, minim12 luni. Nu v-o recomand cu traditionalele paste italiene, ci pentru o digestie usoara, asociati-o cu piure de legume si mult patrunjel.
INGREDIENTE:
– proscoitto di Parma, la pachete de 90 gr (7 felii)
– 4 morcovi de marime medie
– 250 gr mazare conservata
– ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala morcovii, se taie felii subtiri si se lasa sa fiarba la foc mic. Mazarea, de asemenea se fierbe bine, tot la foc mic sa se patrunda, si apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Morcovul si mazarea fierte bine, se paseaza, se adauga ulei si sare dupa gust, se amesteca bine, se poate folosi si mixerul, dar nu este necesar sa se obtina un piure foarte fin.
In fiecare felie de prosciutto se impacheteaza cate o lingurita din fiecare piure, se ruleaza dupa preferinta. Piureul poate fi preparat si din alte legume (telina, conopida,cartof).
Se decoreaza dupa imaginatie, dar cu mult patrunjel, deoarece acesta ajuta digestia grasimilor saturate din carne si dizolva depozitele de colesterol.