O reteta in care gustul somonului afumat este innobilat de structura cremoasa a nautului.
INGREDIENTE:
– 280 gr file somon afumat
– 125 gr boabe de naut bio
– 2 lamai
– un fir de praz, aprox. 350 gr
– un morcov
– 5 masline negre pentru ornat
– o lingura ulei de masline
– piper, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Boabele de naut se hidrateaza de seara pana dimineta, apoi se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, pana cand se inmoaie si se desprinde crusta de pe ele. Spre final se adauga un morcov , care se va folosi la ornare.
Se intrerupe fierberea, se strecoara nautul si, dupa racire, se paseaza fin cu ajutorul unui blender. Apoi se adauga sucul unei lamai, sare si piper dupa gust si un sfert din firul de praz, dat pe razatoare, restul prazului se pastreaza pentru ornat.
Se amesteca bine, pentru a se obtine o crema fina. Se intind fileurile de somon afumat si pe fiecare se aseaza cate o lingura din compozitia de naut, in mijlocul ei, o fasie de morcov fiert si una subtire de praz, urmand ca apoi sa se ruleaza fileurile. Se garnisesc dupa imaginatie cu fasii de masline negre, morcov, praz si lamaie.