ROSII UMPLUTE CU LEGUME, LA CUPTOR

august 3, 2012 | CATEGORIA Garnituri

rosii umplute cu legume si verdeata, la cuptor

Un mod sofisticat de a savura imbinarea gusturilor legumelor si o reteta speciala pentru cei ce postesc, aflandu-ne in postul Sfintei Maria.

 

INGREDIENTE:

–         8 rosii mari, 6 pentru umplut si 2 pentru sos

–         2 cartofi mici

–         2 ardei grasi

–         1 dovlecel mic

–         1 morcov

–         1 pastarnac

–         1 ceapa

–         1 tulpina cu frunze de telina

–         ½ legatura de marar

–         ½ legatura de patrunjel

–         sare si piper, dupa gust

–         2 linguri ulei presat la rece, optional

 

PREPARARE

 

Cartofii, ardeii, dovleceii, morcovul, pastarnacul si ceapa se rad pe razatoarea mare. Mararul si patrunjelul, se toaca marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.amestec de legume cu patrunjel si marar tocat

Se amesteca toate aceste ingrediente si se introduc in cuptorul incins, intr-un vas termoizolant, si se lasa cam 20 minute, la  temperatura medie, sa fiarba in sucul propriu. Intre timp se pergatesc rosiile, se spala, se curata de cotoare si se scobesc. Se scoate umplutura de la cuptor, si se umplu rosiile, care se aranjeaza apoi, intr-un vas termoizolant, acoperite cu cate o frunza de telina.

umplutura de legume si rosii scobite

Miezul de la rosiile scobite si inca 2 rosii se toaca marunt, se adauga cateava frunze de telina tocate si acestea marunt si se formeaza un sos care se toarna peste rosiile umplute, se mai adauga apa, se potriveste totul de sare si piper si se introduce vasul la cuptor.

rosii umplute cu legume si verdeata

Se lasa sa fiarba la temperatura medie, cam pana da in clocot sosul, este suficient pentru ca rosiile sa se inmoaie fara sa se farame, apoi se intrerupe fierberea, iar cand temperatura scade sub 80 grd C, se adauga pentru cine doreste uleiul presat la rece. Se obtine o excelenta imbinare de gusturi si nutrienti.

rosii umplute cu legume si verdeata, la cuptor

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *