ROSCOVELE

februarie 4, 2013

 roscov

Doriti sa evitati absorbtia toxinelor microbiene?

Consumati roscove, pastaile bogate in tanini care inactiveaza bacteriile coli. Sursa de proteina vegetala, bogata in zaharuri(cam 50 %), vitamine, fitohormoni si grasimi, roscovele sunt revitalizante precum cafeaua, fara efecte secundare si foarte important, sunt non alergene, ceea ce le recomanda chiar si in alimentatia sugarilor, fiind bogate in vitamina B6, continanad cupru, potasiu si mai ales, calciu. Consumul constant de roscove dezvolta o flora intestinala sanatoasa, cu efect antiseptic si antibacterian, precum si cu efect calmant asupra stomacului si a mucoaselor intestinale, atenuand starile de greata si tratand diareea. Bogatia de fibre insolubile continute de roscove protejeaza impotriva colesterolului nociv din organism, iar antioxidantii puternici, continuti, lupta impotriva radicalilor liberi incetinind procesul de imbatranirire.  Boabele din pastaile de roscove, care intotdeauna cantaresc18 gr, etalon pentru aurul de 18 carate, sunt in zilele noastre transformate intr-o pudra fina, asemanatoare cu cea de cacao, aromata, utilizata ca indulcitor natural si avand capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange.In pudra de roscove sunt concentrate toate calitatile lor nutritive, iar proportia de carbohidrati, fibre si proteine, aflate intr-o lingura de pudra, asigura o mare parte din valoarea zilnica necesara. Din pastaile de roscove, macinate si fierte in apa, se produce un sirop gros, foarte hranitor.

roscove

In bucatarie, in timpuri stravechi roscovele au fost consumate doar ca atare, ca fructe, astazi insa, in special pudra lor, este folosita ca inlocuitor de cacao, in aluaturi si creme, ca indulcitor pentru lapte, iaurt, branzeturi si in asociere cu toate preparatele, ce se doresc indulcite natural, aromate si colorate intens.

pudra de roscove

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente