octombrie 5, 2013
Va doriti un puternic combatant al radicalilor liberi, cu efecte antimutagene, pentru protectia organismului?
Bucurati-va de aceste calitati principale ale fructului rodierului si anume rodia, ale carei proprietati miraculoase au fost apreciate inca din antichitate. Bogate in antioxidanti si vitamine esentiale precum A,C,E si B, acid folic, potasiu si fibre, rodiile au o recomandare prefrentiala si anume, se recomanda cu precadere femeilor insarcinate, pentru protejarea creierului fatului, impotriva oxigenarii defectuoase, informatie pretioasa pentru mamici. Proprietatile antioxidante, antivirale si antitumorale ale rodiilor, le acorda atuul de fructe superioare, protejand impotriva unor boli ca Altzeimer, cancer (in spacial cancerul de san si cel de prostata), boli caridovasculare, artrite, osteoartrite, tensiune arteriala, hemoroizi.Consumul de rodii este indicat in scaderea colesterolului nociv, fiind lipsite de grasimi saturate, asigurand si o buna functionare a circulatiei sangelui, diluat, prin artere curatate. Intarziind procesele de imbatranire, sucul de rodii este recomandat si in mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii prin implicarea in producerea de elastina si colagen. Rodiile sunt indicate in curele de slabire, bogatia lor in fibre stimuland tractul intestinal, deci buna functionare a colonului, cat si distrugerea bolilor gingiilor.
In bucatarie, rodiile sunt vestite astazi si se numara printre putinele fructe folosite corect in nutritie, adica in procent ridicat in stare cruda, ca atare sau sub forma de suc.