O bautura catifelata, a carei mireasma te imbie sa o savurezi incet, in tihna.
INGREDIENTE:
– petalele a 3 trandafiri (marunte, de culoare roz-lila, ca a celui din articol)
– 1 l apa
– miere de albine
– lamaie
– apa minerala
PREPARARE
Se spala petalele de trandafir, iar apa se pune la fiert. Dupa un clocot, se intrerupe fierberea apei si se adauga petalele de trandafir.
Se acopera vasul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei se observa ca petalele au imprimat apei o culoare intensa si un parfum delicat.
Proportional, se pot prepara cantitati mai mari, care se pot pastra la frigider, in recipiente din sticla, cu tot cu petalele, cateva zile si se pot prepara bauturi racoritoare, combinand dupa gust, apa de trandafiri cu mierea, apa minerala si doar cativa stopi de lamaie, pentru a nu modifica semnificativ aroma de trandafiri.
Licoarea astfel obtinuta este racoroasa, sanatoasa si are o mireasma de neuitat .