aprilie 8, 2013
Vreti sa dabanditi toti aminoacizii esentiali printr-o dieta eminamente vegetariana ?
Apelati la quinoa. Asimilata cerealelor, datorita compozitiei chimice, defapt ea face parte din familia spanacului si a sfeclei. Proteinele din structura plantei quinoa sunt superioare cantitativ si calitativ cuprinzand o larga gama de aminoacizi esentiali, iar continutul sau bogat in acizi grasi esentiali si nesaturati, in minerale superioare si usor asimilabile, intr-un procent ridicat de fibre si faptul ca nu contine gluten, recomanda quinoa ca fiind un complex nutritiv modern. Este cel mai complet inlocuitor al carnii. Excelenta sursa de carbohidrati, quinoa mentine nivelul optim de zahar in sange si confera energie, iar continutul de fibre favorizeaza digestia si controlul greutatii, scade nivelul colesterolului nociv, protejand sistemul cardiovascular. In imbunatatirea functionalitatii inimii precum si in prevenirea formarii cheagurilor de sange intervin potasiul si magneziul din componenta plantei, care reusesc sa pastreze tensiunea arteriala in limite normale. Bogata sursa de calciu, quinoa ajuta sistemul osos, dantura si pielea sa se dezvolte armonios, iar continutul mare de mangan ii confera proprietati antioxidante si de eliminare a toxinelor, precum si de impiedicare a dezvoltarii celulelor canceroase. In formarea de hemoglobina, precum si de melatonina, necesare unei odihne perfecte concura continutul bogat in cupru a boabelor de quinoa. Bomba de vitamine si minerale quinoa, studiata si mult apreciata de nutritionisti, se recomanda tuturor varstelor.
In bucatarie, boabele de quinoa, fala Americii de Sud, sunt recomandate pe intreg globul. Structura lor plina de nutrienti proportional structurati, le recomanda tuturor dietelor si varstelor, in alimentatia femeilor insarcinate si care alapteaza, a sugarilor si a bebelusilor, a celor cu intoleranta la gluten, a vegetarienilor, a sportivilor, intr-o variata gama de preparate: fainuri, produse de patiserie, salate, supe, garnituri, sosuri, piureuri, deserturi. Toate acestea plaseaza quinoa vedeta anului 2013, aflandu-se in meniurile celor mai moderne restaurante.