Preparate rapid, la cuptor, conopida si puiul isi intrepatrund savorile constituind un deliciu simplu.
INGREDIENTE:
– 8 pulpe superioare de pui
– 10 buchetele mici de conopida
– 2 cepe albe
– 1 ardei gras, rosu
– 3 rosii medii
– cateva fire de patrunjel verde
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele se spala, se deplieliteaza, pentru a evita consumul in exces de grasime saturata si se aseaza intr-un vas pentru cuptor. Se adauga ceapa taiata si putina sare.
Se introduce la cuptor si se fierbe pana se inmoaie ceapa, puiul se rumeneste usor si lasa un suc delicios. Conopida se spala si se desface in buchetele. Se intoarce puiul si in sucul format, printre bucatile de pui se aseaza buchetele de conopida, la inceput cu piciorusele in sus, sa se patrunda cu sos, apoi se intorc. Se mai intorc si pulpele inca odata. Cand sunt aproape patrunse, se adauga ardeiul tocat si rosiile depielitate si taiate marunt si se mai lasa la cuptor, pana cand toate ingredientele sunt fierte si sosul scade.
Se intrerupe fierberea si se adauga patrunjelul, tocat marunt, se potriveste de sare, apoi se portioneaza. La aceasta reteta este indicat sa nu se foloseasca ulei, este suficienta grasimea din pulpele de pui.