Este o reteta cu gust bogat si aspect pe masura.
INGREDIENTE:
– 850 gr pulpa de vitel
– 3 morcovi
– 3 radacini pastarnac
– o radacina mica de telina
– 2 cepe albe
– 1 ceapa rosie
– 2 ardei grasi
– 1 gogosar
– 2 rosii
– o legatura de patrunjel verde
– o l-ta cimbru
– o l-ta piper
– sare, dupa gust
– o lingura ulei de masline (optional)
PREPARARE:
Pulpa de vitel se spala, se curata de grasime si se impaneaza cu un morcov si cu o radacina de pastarnac, spalate si curatate.
Se aseaza intr-un vas termoizolant, se adauga cepele, morcovii, radacinile de pastarnac si telina, spalate, curatate si taiate rondele, se sareaza putin, se acopera totul cu apa.
Se introduce vasul in cuptorul incins. Se lasa la temperatura constanta, sa fiarba, iar dupa ce s-au patruns, se adauga gogosarul si ardeii tocati apoi rosiile tocate si se lasa intregul ansamblu sa fiarba si sa se formeaze un sos bogat. Dupa ce sosul scade si pulpa prinde o subtire crusta deasupra, se intoarce pentru a se rumeni usor si pe partea inferioara, se potriveste totul de sare, se adauga piperul, cimbrul si patrunjelul tocat marunt si se mai lasa in cuptor 5 minute.
Se intrerupe fierberea, si pentru cine doreste mai multa grasime, se poate adauga uleiul dupa ce temperatura scade, pentru a nu deveni nociv. Se scoate pulpa, se taie felii, se garniseste cu sosul.
Se poate servi ca atare sau cu diverse garnituri.