PULPA DE PORC UMPLUTA

mai 9, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

INGREDIENTE

  •   un kg pulpa de porc
  •   500 gr. carne tocata (amestec  vita si porc)
  •   un morcov de marime medie
  •   o radacina mica de telina
  •   o radacina mica de pastarnac
  •   o ceapa
  •   o legatura de patrunjel verde
  •   4 linguri bulion
  •   ulei, sare, piper si boia dulce, dupa gust

PREPARARE

Pulpa de porc umpluta reprezinta un meniu clasic, permite consumul carnii de porc in asociere cu legume si verdeata, facand-o mai usor digerabila si mai putin nociva pentru organism.

Zarzavaturile se toaca marunt, si alaturi de carnea tocata se lasa la foc mic, sa se inabuse in putin ulei, amestecand, din cand in cand, pana se evapora apa din carne.

ingrediente pulpa de porc umpluta

Pulpa de porc, se taie in lung, o fasie cam de 1 cm, si se pleaca circular cu cutitul fara sa se ridice, pana se obtine o foaie, care se bate pana se subtie si se intinde. In amestecul de carne tocata si zarzavaturi se adauga sare, piper, boia dulce si orice alte mirodenii, in functie de gust, si se toaca una sau 2 legaturi de patrunjel verde. Cu acest amestec se umple pulpa, astfel incat atunci cand se aduna marginile sa se petreaca putin, pentru a se strange bine compozitia, apoi se infig din loc in loc scobitori pentru a nu se desface.

umplutura reteta pulpa de porc

Se aseaza intr-un vas termoizolant si se adauga apa, in care s-a amestecat bulionul, pana se acopera pulpa. Se introduce la cuptor la temperatura ridicata pana incepe sa fiarba, dupa care se lasa la temperatura scazuta pentru a se patrunde bine, intorcandu-se de pe o parte pe alta, pana scade sosul format in jurul lui, si pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din vas, se lasa sa se raceasca, se scot scobitorile, si se taie rondele. Se pote servi cald sau rece, cu diverse garnituri sau simplu, cu muraturi.

Pulpa de porc umpluta

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *