O crema concentrata, completata de calitatile tarhonului in usurarea digestiei carnii de porc.
INGREDIENTE:
– 650 gr pulpa de porc
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 2 ardei grasi
– un dovlecel mic
– o radacina mica de patrunjel
– o ramurica de telina
– 3 rosii
– 2 ramurele de tarhon proaspat
PREPARARE:
Pulpa de porc se spala bine, se portioneaza si se aseaza intr-un vas termoizolant, impreuna cu ceapa taiata si ardeii tocati, cu radacina de patrunjel data pe razatoare, cu morcovii si dovleceii taiati rondele si cu ramurica de telina. Se acopera toate cu apa.
Se adauga putina sare si se introduce vasul la cuptor. Bucatile de pulpa, se intorc de pe o pate pe alta sa se patrunda bine.
Cand sunt fierte, se adauga rosiile maruntite.
Se mai lasa la cuptor, pana cand toate sunt bine fierte si sucul scade. Se scoate vasul din cuptor, se separa carnea, iar legumele se paseaza bine si se amesteca cu sosul lor, pana se formeaza o crema.
Se toaca marunt 2 tulpinite cu frunze de tarhon si se amesteca in crema de legume. Se asociaza bucatilor de pulpa si se garniseste cu ramurele de tarhon. Se obtine o imbinare de arome desavarsita.