O reteta cu aromele bucatariei indiene, pregatita sanatos, pentru o buna digestie, inmiresmata si savuroasa.
INGREDIENTE:
– 750 gr pulpa de porc degresata
– 2 cepe mari
– un ardei gras
– 2 rosii
– 400 gr iaurt
– ½ lingurita de cardamon macinat
– ½ lingurita de curry
– frunze de coriandru, bio, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de porc se spala bine, se portioneaza si se aseaza intr-un vas termoizolant. Ceapa si ardeiul se spala, ceapa se taie rondele, iar ardeiul fasii subtiri, urmand ca aceste legume sa se intercaleze printre feliile de pulpa de porc.
Se adauga apa cat sa acopere intreg ansamblul, se introduce la cuptor si se asteapta sa fiarba la foc mic. Intre timp se spala rosiile, se taie felii si se pregateste iaurtul cu curry si cardamom.
Se amesteca iaurtul cu mirodeniile si cand carnea este patrunsa si sosul scade, se adauga jumatate din cantitatea de iaurt cu mirodeniile, rosiile taiete, crude si se potriveste totul de sare.
Se portioneaza, se mai adauga la fiecare portie, dupa preferinta, iaurt cu mirodenii si frunze de coriandru.