Este o asociere putin cunoscuta, excelenta ca aroma, foarte hranitoare.
INGREDIENTE:
– 5 pulpe superioare de pui
– 2 cepe rosii, pentru culoare
– 2 ardei grasi verzi
– 2 ardei grasi rosii
– 2 ridichi mari
– 2 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele de pui, spalate, curatate si fierte, se dezoseaza, se desfac in bucati si se aseaza intr-un vas termoizolant. Cepele si ardeii se toaca si se adauga peste bucatile de carne.
Ridichile se rad pe razatoarea mare si se adauga si ele, urmand sa se acopere totul cu supa in care au fiert pulpele de pui.
Se potriveste intreg ansamblul de sare si se introduce in cuptorul incins, se lasa la temperatura moderata sa fiarba pana se inmoaie ridichile si scade zeama.Se intrerupe temperatura, se lasa sa scada putin si se adauga uleiul de masline. Gustul este usor dulceag, de aceea se poate adauga putin piper pentru cine il prefera mai picant si/sau putin bulion, o pentru cine il doreste mai acrisor.