POMELO

decembrie 12, 2016

pomelo in pom

Va doriti un intaritor pentru sistemul imunitar, cat si un reglator al poftei de mancare?

Consumati pomelo, regele citricelor, atat ca marime, cat si ca gust, acesta fiind unul echilibrat, tinzand spre dulceag, bogatia de vitamina C conferindu-i un procent de aciditate, care il face perfect. Consumat singur, pomelo alcalinizeaza organismul. Se cultiva cu precadere in tarile din sud-estul Asiei (mai ales in China si Thailanda), dar si in Mexic si California. Pomelo este bogat in vitamin C, in vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5 si B9), contine potasiu, magneziu, fier si calciu, precum si betacaroten, luteina si pectine. De asemenea contine fibre si proteine, precum si enzime, totodata fiind recomandat pentru pastrarea greutatii in limite ideale. Bioflavonoizii continuti ii confera proprietati anti cancerigene. Compozitia chimica prezentata recomanda fructul pomelo ca fiind eficient in digestie, in asigurarea unui tranzit intestinal sanatos. El grabeste arderea grasimilor si contine doar 30-35 calorii pe suta de grame, fiind indicat in tinerea sub control a greutatii corporale. Pomelo previne ateroscleroza, echilibreaza tensiunea arteriala si consolideaza sistemului cardiovascular. Fructul reduce inflamatiile din corp, previne anemia, activeaza enzimele implicate in productia de colagen, intareste sitemul imunitar astfel ca protejeaza organismul de atacurile virusurilor si al bacteriilor. Pomelo fortifica gingiile si dintii, intareste oasele si impiedica aparitia carceilor si a crampelor musculare. Continutul de luteina al fructului il recomanda in protejarea vederii.

pomelo

In bucatarie, pomelo, ca toate citricele in general, este foarte apreciat, avand in vedere gustul sau, pe placul tuturor. El innobileaza retete de tot felul, este folosit de maestrii bucatari in asociere nu intotdeauna corecte, avand in vedere combinatiile cu carnuri sau fainuri. In China, din coaja sa se prepara dulceata si gem, iar in Thailanda se consuma proaspat, sarat si pudrat cu ardei iute. Ca orice fruct, pentru a asigura o digestie corecta, trebuie consumat singur, sau in combinatie cu alte fructe, eventual asezonat cu seminte si mirodenii.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente