PLACINTA DIN GRAU DUR, CU DOVLEAC

octombrie 22, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

placinta din grau dur, cu dovleac aromatizat cu scortisoara si coaja de lamaie

Este o placinta clasica, pregatita din dovleac foarte dulce, fara adaos de zahar.

INGREDIENTE:

– 500 gr faina integrala

– ulei

– apa

– coaja a doua lamai

– 1 lingura zeama de lamaie

– un praf de copt

– scortisoara, dupa gust

– 950 gr dovleac dulce, pentru placinta

– un praf mic de sare

 

PREPARARE:

Faina se cerne, se amesteca cu apa si ulei, putin cate putin si se framanta, pana rezulta un aluat pufos, care se desprinde usor de pa mana.Se adauga un praf mic de sare, un praf de copt, stins cu zeama de lamaie, jumatate din coaja de lamaie si cu putina scortisoara.

faina din grau dur cu ulei, apa, scortisoara si zeama de lamaie

Dovleacul se spala, se taie in jumatate, se scot samburii, se portioneaza si fiecare bucata se razuie pana aproape de coaja. Dovleacul astfel ras, se fierbe la foc mic, pana se inmoaie, apoi se lasa la scurs, in strecuratoare. Se amesteca cu scortisoara, dupa gust, cu jumatate din coaja de lamaie.

aluat si dovleac ras,  copt si aromatizat, pentru placinta

Aluatul se imparte in patru parti egale, din care se intind foi subtiri, care se ung cu ulei si peste care se intinde dovleacul aromatizat.

foaie de placinta din garu dur cu dovleac aromatizat

Se roluesc apoi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

rulouri de placinta din grau dur, cu dovleac aromatizat

Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura si se lasa la foc mediu pana se coc si se rumenesc. Se scot, se lasa sa se raceasca putin si se garnisesc cu coaja de lamaie sau cu scortisoara, dupa imaginatie.

placinta din grau dur, cu dovleac aromatizat cu scortisoara si coaja de lamaie

Se portioneaza si se consuma calda sau rece, este la fel de aromata.

placinta din grau dur, cu dovleac aromatizat cu scortisoara si coaja de lamaie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *