Este o placinta clasica, pregatita din dovleac foarte dulce, fara adaos de zahar.
INGREDIENTE:
– 500 gr faina integrala
– ulei
– apa
– coaja a doua lamai
– 1 lingura zeama de lamaie
– un praf de copt
– scortisoara, dupa gust
– 950 gr dovleac dulce, pentru placinta
– un praf mic de sare
PREPARARE:
Faina se cerne, se amesteca cu apa si ulei, putin cate putin si se framanta, pana rezulta un aluat pufos, care se desprinde usor de pa mana.Se adauga un praf mic de sare, un praf de copt, stins cu zeama de lamaie, jumatate din coaja de lamaie si cu putina scortisoara.
Dovleacul se spala, se taie in jumatate, se scot samburii, se portioneaza si fiecare bucata se razuie pana aproape de coaja. Dovleacul astfel ras, se fierbe la foc mic, pana se inmoaie, apoi se lasa la scurs, in strecuratoare. Se amesteca cu scortisoara, dupa gust, cu jumatate din coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in patru parti egale, din care se intind foi subtiri, care se ung cu ulei si peste care se intinde dovleacul aromatizat.
Se roluesc apoi si se aseaza in tava unsa cu ulei.
Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura si se lasa la foc mediu pana se coc si se rumenesc. Se scot, se lasa sa se raceasca putin si se garnisesc cu coaja de lamaie sau cu scortisoara, dupa imaginatie.
Se portioneaza si se consuma calda sau rece, este la fel de aromata.