PLACINTA DIN FAINA INTEGRALA, CU CARNE SI SPANAC

octombrie 30, 2012 | CATEGORIA Aperitive

Placinta din faina integrala, cu carne si spanac

Este o placinta ce poate constitui un aperitiv pentru mesele festive si nu numai, sau o cina  gustoasa si eleganta.

INGREDIENTE: 

– 400 gr faina de grau din macinis integral

– ulei

– apa

-1 kg carne tocata de porc

– 400 gr spanac

– 4 cepe

– 2 ardei grasi

-1 ardei capia

– 4 oua (3 pentru compozitia placintei si 1 pentru uns pe deasupra)

– o legatura de patrunjel verde

– ½ lingurita de cimbru macinat

– sare si piper, dupa gust

 

PREPARARE: 

    Se pregateste aluatul din faina integrala in conformitate cu descrierea de la reteta de aluat. Se adauga putin piper si cimbru.aluat din faina integrala, cu cimbru si piper, pentru palcintaSe framanta aluatul si se lasa deoparte. Spanacul se curata se spala si se aseaza intr-o craticioara acoperit cu apa.

spanac pentru placinta cu carne si spanac

Se fierbe, pana se patrunde, se strecoara, apoi se lasa la scurs.Ceapa si ardeii se spala, se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa, la foc mic.

ceapa si ardei tocate si fierte pentru placinta cu carne si spanac

 Cand sunt fierte, si apa scade se adauga spanacul stors si tocat marunt si carnea tocata. 

compozitia de carne cu spanac si mirodenii, pentru palcinta

 Se adauga apa si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana se patrunde compozitia si scade apa. Se intrerupe fierberea si se strecoara compozitia pentru a se elimina apa complet, apoi se adauga 3 oua, se sareaza si se pipereaza.

compozitia de carne si spanac cu mirodenii si oua, pentru palcinta

 Se intinde aluatul subtire, tava pentru cuptor se unge cu putin ulei, se asterne aluatul jumatate in tava si peste el se aseaza compozitia, la care s-a mai  adaugat si patrunjelul tocat fin.

aluatul de placinta si compozitia de carne cu spanac

 Compozitia se inveleste cu cealalata jumatate de aluat, se apasa marginile placintei, sa nu cada compozitia, se strapunge placinta cu furculita din loc in loc, pentru a usura coacerea, si se introduce in cuptorul incins cateva minute, apoi se lasa la  o temperatura moderata, sa se coaca. Cand este rumenita, se bate un ou si se unge pe deasupra, se mai lasa 3 minute sa prinda o crusta cu un luciu placut, apoi se intrerupe sursa de caldura.

placinta cu carne si spanac, unsa cu ou

Se poate servi calda sau chiar la temperatura camerei, taiata in forme variate, dupa preferinta.

placinta din faina integrala, cu carne si spanac

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *