Este un meniu vegetarian complex, extrem de placut, bazat pe asocierea proteinelor vegetale prezente in ciuperci cu mineralele si clorofila urzicilor.
INGREDIENTE:
– 250 gr urzici
– 200 gr ciuperci champignon
– o capatana de usturoi
– o lamaie
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Urzicile se curata de radacini si impuritatai, se spala foarte bine si se fierb in apa, pana se inmoaie suficient.
Ciupercile se frig pe gratar, cu putina sare.
Usturoiul se curata si se piseaza, se dilueaza cu putina apa, iar ciupercile fripte, se taie in lung, atat palariile cat si piciorusele, pentru aspect, apoi se stropesc cu usturoiul diluat.
Urzicile se strecoara de zeama (care se poate folosi ca ceai) si se storc. Apoi se taie marunt si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se strivesc apoi cu un blender de mana, pentru a fi cat mai fine si se amesteca cu ulei, rezultand un piure. Peste piureul de urzici se adauga ciupercile, se amesteca bine si se potriveste totul de sare, usturoi si lamaie. Acest amestec se poate servi ca atare si ca garnitura, rece sau cald. Este foarte gustos, hranitor si revigorant.