INGREDIENTE
PREPARARE
Piftia, atat de specifica sezonului rece, poate fi consumata fara restrictii daca este de peste. Iata o reteta simpla!
Crapul se spala, se curata bine capul, se indeparteaza solzii si maruntaiele si se portioneaza, apoi impreuna cu morcovul intreg, curatat, se fierb, in apa cu sare, la temperatura mica, avand grija sa spumuim pana cand se limpezeste apa.
Cand pestele si morcovul s-au fiert, se scot, pestele se dezoseaza, iar sira spinarii si capul se mai lasa la fiert, pana mai scade apa si devineo zeama consistenta. Intre timp,se pregatesc vasele in care se va turna piftia, se clatesc fara sa se stearga, in cazul in care vrem sa scoatem oiftia intreaga, rasturnand bolul, aceasta sa se scoata usor si sa ramana intreaga. Se aseaza morcovul taiat rondele sau diverse forme, frunzele de patrunjel si carnea.
Zeama de piftie se ia de pe foc si se strecoara, se amesteca in ea usturoiul pisat si piperul, se potriveste de sare si apoi se toarna in vasele pregatite. Se lasa sa se inchege, apoi se introduc la frigider, pana se consuma.
arata ffff.bine sigur o fac de craciun.sarbatori fericite!
Ma bucur ca esti incantata, multumesc de vizita, Sarbatori fericite si tie!!!
arata superb.o sa incerc si eu .suntem in postul Craciunului si se mananca peste
Este o piftie usoara si eleganta ! Este agreata de toti mesenii de la mic la invarsta ! Daca v-a iesit dati-mi un semn. Spor la treaba !!!
Multumesc pentru reteta. Am 50 ani si voi manca mai mult peste decat porc. Varsta m-a determinat sa fac aceasta piftie. Eu am pus gelatina din comert si putina zeama de lamaie dupa ce s–a racit. deoarece era cam dulceaga. Usturoiul il strecor la orice piftie ca altfel da gust amar a doua zi. Oasele si gelatina intaresc incheieturile la persoanele in varsta. Fac si ciorbe de oase de vita, porc, rata.