O hrana sanatoasa si usoara, rapida, bogata in licopen, binecunoscutul antioxidant
ce-si sporeste de 5 ori calitatile prin fierbere.
INGREDIENTE:
– 650 gr piept de pui
– 2 cepe mari
– 1,5 kg de rosii
– o capatana mare de usturoi
– o legatura de patrunjel
– 2 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE
Pieptul de pui se portioneaza si se pune la fiert cand apa da in clocot, se spumuieste si apoi se adauga cepele date pe razatoarea mare. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Rosiile se spala, se taie in jumatati si se dau pe razatoarea mare, separand astfel foarte usor, cojile. Cand puiul este aproape fiert, adaugam rosiile, potrivim de sare, lasam totul sa fiarba la foc mic, pana cand se formeaza un sos din pulpele de rosii si ceapa.
Se lasa sa scada, se adauga patrunjelul tocat marunt, se lasa un clocot, se intrerupe fierberea.Usturoiul se curata si se rade pe razatoarea mica si se adauga impreuna cu uleiul de masline peste amestecul fiert.
Se obtine un meniu usor si hranitor.