PIEPT DE PUI CU SOS DE ROSII

septembrie 2, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept de pui cu sos de rosii si usturoi

O hrana sanatoasa si usoara, rapida, bogata in licopen, binecunoscutul antioxidant

ce-si sporeste de 5 ori calitatile prin fierbere.

 

INGREDIENTE:

 

–         650 gr piept de pui

–         2 cepe mari

–         1,5 kg de rosii

–         o capatana mare de usturoi

–         o legatura de patrunjel

–         2 linguri ulei de masline

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE

 

Pieptul de pui se portioneaza si se pune la fiert cand apa da in clocot, se spumuieste si apoi se adauga cepele date pe razatoarea mare. Se lasa sa fiarba la foc mic.

 piept de pui cu ceapa, la fiert

Rosiile se spala, se taie in jumatati si se dau pe razatoarea mare, separand astfel foarte usor, cojile. Cand puiul este aproape fiert, adaugam rosiile, potrivim de sare, lasam totul sa fiarba la foc mic, pana cand se formeaza un sos din pulpele de rosii si ceapa.

piept de pui cu ceapa si rosii, fierte

Se lasa sa scada, se adauga patrunjelul tocat marunt, se lasa un clocot, se intrerupe fierberea.Usturoiul se curata si se rade pe razatoarea mica si se adauga impreuna cu uleiul de masline peste amestecul fiert.

pipt de pui cu sos de rosii, usturoi si patrunjel

Se obtine  un meniu usor si hranitor.

piept de pui cu sos de rosii si usturoi

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *