O carne usoara inconjurata de un sos pregatit cu ingrediente proaspete, sanatos si delicious, bogat in licopen.
INGREDIENTE :
– 500 gr piept de curcan
– o ceapa
– un ardei
– 600 gr rosii
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– 5 catei de usturoi
– 4 frunze de busuioc
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ceapa se curata, se spala si se feliaza. Se spala si se portioneaza carnea de curcan, apoi se asterne peste feliile de ceapa.
Se adauga apa si se fierb, pana se patrunde carnea. Intre timp, se spala bine, se curata si se toaca ardeiul (am folosit conservat, cu sare), iar rosiile, spalate bine si taiete felii, se adauga impreuna cu ardeiul tocat, peste ceapa si carne.
Nu se amesteca ansamblul, se lasa sa fiarba incet. Cand toate sunt fierte, scade sucul si se formeaza un sos consistent, se intrerupe fierberea, se potrivesc de sare si se adauga uleiul de masline (prezenta uleiului amplifica absorbtia licopenului din rosii). In final, se adauga usturoiul curatat si ras fin, apoi frunzele proaspete de busuioc, tocate.