PIEPT DE CURCAN CU SFECLA ROSIE, LA CUPTOR

octombrie 6, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept de curcan cu sfecla si condimente

Este un meniu caruia dulceata si culoarea sfeclei, completate de aroma condimentelor, ii confera distinctie .

INGREDIENTE:

– 750 gr piept de curcan

– 3 sfecle rosii mici

– 2 cepe

– 1 l-ta de chimen

–  ½ l-ta enibahar macinat

– 1 ardei iute

– 3 frunze de dafin

– 1 lingura ulei de floarea soarelui

– sare, dupa gist

PREPARARE:

Pieptul de curcan se spala, se feliaza si se aseaza intr-un vas termoizolant. Se spala si se curata sfecla si ceapa, sfecla se taie rondele, iar ceapa se taie solzisori si se aseaza combinat printre bucatile de carne.

piept de curcan cu sfecla si ceapa

Se adauga apoi condimentele, cu ardeiul iute taiat felii subtiri.

piept de curcan cu sfecla, ceapa si condimente

Se acopera totul cu apa, se adauga putina sare, se introduce vasul la cuptor si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand toate s-au patruns, se intrerupe fierberea.

piept de curcan cu sfecla rosie si condimente

Se potriveste totul de sare, iar dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga uleiul.

piept de curcan cu sfecla si condimente

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *