Este un meniu caruia dulceata si culoarea sfeclei, completate de aroma condimentelor, ii confera distinctie .
INGREDIENTE:
– 750 gr piept de curcan
– 3 sfecle rosii mici
– 2 cepe
– 1 l-ta de chimen
– ½ l-ta enibahar macinat
– 1 ardei iute
– 3 frunze de dafin
– 1 lingura ulei de floarea soarelui
– sare, dupa gist
PREPARARE:
Pieptul de curcan se spala, se feliaza si se aseaza intr-un vas termoizolant. Se spala si se curata sfecla si ceapa, sfecla se taie rondele, iar ceapa se taie solzisori si se aseaza combinat printre bucatile de carne.
Se adauga apoi condimentele, cu ardeiul iute taiat felii subtiri.
Se acopera totul cu apa, se adauga putina sare, se introduce vasul la cuptor si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand toate s-au patruns, se intrerupe fierberea.
Se potriveste totul de sare, iar dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga uleiul.