Aceasta asociere de arome constituie un mic dejun racoritor si delicios, in special pentru diminetile caniculare.
INGREDIENTE:
– 4 pere mari
– 2 lingurite scortisoara
– frunze de menta pentru decor
– sos de corcoduse ( 500 gr corcoduse si 1l apa)
PREPARARE:
Mai intai se prepara sosul de corcoduse, care este binevenit in asociere cu fructe dulci cat si in mancaruri pe baza de carne sau legume. Pentru aceasta insa avem nevoie de corcoduse nu foarte verzi, ci usor coapte, pentru ca sosul sa aiba un gust acrisor-dulce. Se spala corcodusele in strecuratoare, apoi se fierb in apa, pana cand se desprind usor de pe sambure. Se stecoara apoi (apa obtinuta se pastreaza pentru sucul de corcoduse, pe care il vom prezenta in alta reteta) si se trec printr-o sita indepartandu-se samburii si pielitele, obtinandu-se astfel doar pulpa fructului.
Se lasa la racit, apoi se introduce in frigider, unde se poate pastra timp mai indelungat.
Perele se spala, se taie dupa dorinta, se portioneaza si se combina cu sosul de corcoduse rece si se garnisesc cu scortisoara si frunze de manta.