PASTURA

noiembrie 25, 2015

pastura

Vreti sa va fortificati ficatul astfel incat actiunile sale complexe sa se desfasoare neatingherit pentru a va mentine organismul sanatos  ?

Consumati un renumit produs apicol, pastura, in cure prescrise, sau pur si simplu adaugand-o din cand in cand in retete preparate sanatos. Pastura este un aliment complex, ce fortifica organismele si are efecte terapeutice asupra lor. Este un produs natural, derivat din polenul colectat de pe plante de catre albinele lucratoare si depozitat apoi in celulele fagurelui, unde este impregnat cu acid lactic si cu un principiu antibiotic de catre albinele prelucratoare, pentru a impiedica dezvoltarea microorganismelor daunatoare, apoi batucit cu capul pentru impiedicarea degradarii aerobe, imbogatit cu enzime si acoperit cu un strat subtire de miere. Pastura este de culoare cafenie cu gust complex, dulce-amar-acrisor si contine proteine glucide, lipide, aminoacizi, vitamin din grupul B, vitamindle D, provitamina A, vitaminele E,C, K, 27 de minerale, un principiu antibiotic, un factor de crestere, hormoni naturali si enzime. Cu astfel de compozitie chimica, pastura este un bun antioxidant, neutralizeaza radicalii liberi din organism, incetineste procesul de imbatranire crescand longevitatea, intareste sistemul imunitar, stimuleaza arderea grasimilorsi, tine sub control greutatea,  imbunatateste memoria, ajuta la o digesti corecta, combate anemia, combate infectia, mareste vitalitatea.  Se obtine mai greu, intrucat recoltarea ei de catre apicultori se poate face doar prin distrugerea fagurelui. Cea mai importanta calitate a pasturii este aceea ca protejeaza ficatul impotriva alcoolului, a fumatului, a hepatitelor acute si cronice, a cirozei, intrucat are capacitatea de a reface celula hepatica. Mai valoroasa decat polenul din punct de vedere nutritiv, pastura se digera mai usor decat acesta, deoarece este un polen predigerat, ea constituind hrana albinelor, de aceea se mai numeste si painea albinelor.

albina, culegand polen

ATENTIE ! Pastura este contraindicata persoanelor alergice la polen si copiilor sub un an.

albinele lucrand pasture in fagure

In bucatarie, noi ne propunem sa aratam ca acest produs poate fi consumat corect in retete crud vegetariene, de tipul salatelor din legume, verdeturi si mirodenii. Nu se recomanda asocierea cu fructe, intrucat pastura are deja un continut ridicat de carbohidrati si glucide si nici cu alte ingrediente procesate.

pastura recoltata

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente