PASTRAMA DE OAIE CU GARNITURA DE MORCOVI SI MUSTAR

septembrie 11, 2012 | CATEGORIA Garnituri

pastrama de oaie cu garnitura de morcovi in sos de  mustar

Este un meniu ce ofera o ideala imbinare de gusturi.

INGREDIENTE:

– 500 gr pastarma de oaie

Pentru garnitura:

– 5 morcovi mari

– 5 linguri de mustar clasic

– 5 crengute de cimbru uscat

– sare, dupa gust

– zeama de la o jumatate de lamaie (optional)

 

PREPARARE:

Morcovii se spala, se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare.

morcovi rondele, in apa

Intre timp se portioneaza pastrama si se pregateste intr-o tigaie fara aderenta, de tip Delimano, rumenind-o usor, pe ambele parti, la foc mic.

pastrama de oaie

Cand morcovii sunt patrunsi si apa scade, se intrerupe fierberea si se adauga mustarul, cimbrul si se potriveste totul de sare. Am ales mustar clasic, deoarece pastrama este deja imbogatita cu multe condimente. Se obtine o garnitura usor dulceaga. Pentru cine prefera un gust dulce acrisor, se poate adauga zeama de lamaie.

garnitura de morcovi, in sos de mustar cu cimbru

Pastrama se garniseste dupa imaginatie si preferinta, gustul meniului fiind desavarsit.

pastrama de oaie cu garnitura de morcovi in sos de  mustar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *