Este un meniu ce ofera o ideala imbinare de gusturi.
INGREDIENTE:
– 500 gr pastarma de oaie
Pentru garnitura:
– 5 morcovi mari
– 5 linguri de mustar clasic
– 5 crengute de cimbru uscat
– sare, dupa gust
– zeama de la o jumatate de lamaie (optional)
PREPARARE:
Morcovii se spala, se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Intre timp se portioneaza pastrama si se pregateste intr-o tigaie fara aderenta, de tip Delimano, rumenind-o usor, pe ambele parti, la foc mic.
Cand morcovii sunt patrunsi si apa scade, se intrerupe fierberea si se adauga mustarul, cimbrul si se potriveste totul de sare. Am ales mustar clasic, deoarece pastrama este deja imbogatita cu multe condimente. Se obtine o garnitura usor dulceaga. Pentru cine prefera un gust dulce acrisor, se poate adauga zeama de lamaie.
Pastrama se garniseste dupa imaginatie si preferinta, gustul meniului fiind desavarsit.