Paste cu indice glicemic scazut, pregatite sanatos, asociate doar cu legume, in special cu broccoli si inmiresmate cu usturoi crud si busuioc proaspat, de gradina, pentru o aroma de neuitat.
INGREDIENTE:
– 200 gr paste integrale, de grau
– 2 cepe
– 3 ardei grasi, colorati
– 400 gr broccoli
– 2 rosii
– 6 catei de usturoi
– un fir de busuioc, cu frunze bogate
– sare neiodata, dupa gust
– ulei de masline, presat la rece (optional)
PREPARARE:
Pastele se fierb in apa cu un strop de sare, conform instructiunilor de pe pachet.
Se strecoara apoi si se lasa la scurs. Intre timp se curata, se spala si se toaca ceapa si ardeii grasi, apoi se fierb in apa, pana se patrund, urmand sa se adauge broccoli curatat si spalat, rupt in buchetele, si cu tulpinile taiate rondele.
Se lasa sa dea intr-un singur clocot, apoi se adauga rosiile, spalate si date pe razatoare si se potriveste totul de sare.
Se mai lasa sa fiarba intreg ansamblul doar 3 minute, pentru ca broccoli trebuie sa ramana intreg si doar usor patruns, pentru a-i putea savura gustul pe deplin. Se curata usturoiul, se spala si cateii se taie marunt. Se portioneaza pastele, se adauga broccoli cu restul de legume si sosul format, apoi se asezoneaza cu usturoiul si frunzele de busuioc, intregi sau tocate. Va asigur ca este excelent ca gust si nutrienti.Totusi pentru iubitorii de mancaruri untoase, se poate adauga ulei de masline bio, presat la rece, pentru imbogatirea in omega.