Un mod savuros de a consuma pastele sanatoase din grau dur, cu indice glicemic redus, este asocierea lor cu vinetele si usturoiul
INGREDIENTE:
– 250 gr paste din grau dur
– 1 vanata
– 2 cepe
– 3 ardei grasi
– 5 rosii
– 1 capatana de usturoi
– 3 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE
Vinetele se spala si se curata de coaja, lasandu-se cateva fasii, se feliaza subtire pe lungime, fiecare felie se taie, apoi, in bucati marunte, presarandu-se sare din belsug. Se lasa pret de o ora sa se moaie, sa se dezhidrateze, pentru a elimina sucul de culoare inchisa.
Intre timp se pregatesc pastele, se pun la fiert cand apa da in clocot, se lasa la foc mic, sa fiarba cca 10 minute.
Se intrerupe fierberea si se acopera vasul 5 minute, pentru ca pastele sa se patrunda, apoi se strecoara si se lasa la scurs.Vinetele se scot din sucul pe care l-au lasat, se clatesc cu multa apa si se storc. Se taie ceapa, ardeii grasi se maruntesc si impreuna cu vinetele se aseaza in cratita.
Se amesteca sa-si imprumute toate ingredintele din sarea ce a mai ramas in vinetea se adauga apa si se lasa la fiert, pana cand se patrund.. Se adauga rosiile date pe razatoarea mare si se lasa sa fiarba si sa scada.Se adauga patrunjelul taiat marunt, usturoiul dat pe razatoarea mica si eventual sare, daca mai este cazul.
Se portioneaza pastele si se adauga din belsug vinetele astfel pregatite.