PASTE DIN GRAU DUR CU VINETE SI USTUROI

august 31, 2012 | CATEGORIA Aperitive

paste din grau dur, cu vinete si usturoi

Un mod savuros de a consuma pastele sanatoase din grau dur, cu indice glicemic redus, este asocierea lor cu vinetele si usturoiul

INGREDIENTE:

–         250 gr paste din grau dur

–         1 vanata

–         2 cepe

–         3 ardei grasi

–         5 rosii

–         1 capatana de usturoi

–         3 linguri  ulei de masline

–         sare, dupa gust

PREPARARE

Vinetele se spala si se curata de coaja, lasandu-se cateva fasii, se feliaza subtire pe  lungime, fiecare felie se taie, apoi, in bucati marunte, presarandu-se sare din belsug. Se lasa pret de o ora sa se moaie, sa se dezhidrateze, pentru a elimina sucul de culoare inchisa.

vinete bucati, cu sare

Intre timp se pregatesc pastele, se pun la fiert cand apa da in clocot, se lasa la foc mic, sa fiarba cca 10 minute.

paste fierte din grau dur

Se intrerupe fierberea si se acopera vasul 5 minute, pentru ca pastele sa se patrunda, apoi se strecoara si se lasa la scurs.Vinetele se scot din sucul pe care l-au lasat, se clatesc cu multa apa si se storc. Se taie ceapa, ardeii grasi se maruntesc si impreuna cu vinetele se aseaza in cratita.

vinete, ceapa si ardei, tocate

Se amesteca sa-si imprumute toate ingredintele din sarea ce a mai ramas in vinetea se adauga apa si se lasa la fiert, pana cand se patrund.. Se adauga rosiile date pe razatoarea mare si se lasa sa fiarba si sa scada.Se adauga patrunjelul taiat marunt, usturoiul dat pe razatoarea mica si eventual sare, daca mai este cazul.

vinte cu ardei, cepa, rosii, patrunjel si usturoi

Se portioneaza pastele si se adauga din belsug vinetele astfel pregatite.

paste din grau dur, cu vinete si usturoi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *