PARADAISE

august 13, 2012 | CATEGORIA Garnituri

paradaise

O specialitate olteneasca, divulgata de una dintre prietenele mele de suflet, Mili, o mare iubitoare de animale, originara din Tismana-Pocruia, Gorj,  o reteta mostenita din strabuni, rapida si consistenta, la indemana celor ce se intorceau de la munca campului seara, tarziu.O denumire gingasa pentru un deliciu al verii, cand rosiile sunt bine coapte, dulci si zemoase.

 

INGREDIENTE:

–         2 cepe

–         2 ardei

–         8 rosii

–         2 oua

–         1 legatura de marar

–         sare,dupa gust

–         2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)

 

PREPARARE

Cepele si ardeii se curata, se spala, se toaca marunt si se fierb in apa.

ceapa si ardei, la fiert

Rosiile se spala si se maruntesc si dupa ce ardeii si cepele se moaie, se adauga si ele la fiert, la foc mic, impreuna cu putina sare.

ceapa, ardei si rosii la fiert

Intre timp se bat ouale spuma cu un strop de sare si se adauga in ele mararul tocat.

Dupa ce au fiert si rosiile si si-au lasat sucul, se intrerupe fierberea, se adauga ouale cu mararul, cu o miscare rotunda, care sa cuprinda toata cratita, fara a amesteca. Cand ouale si-au marit volumul si s-au fiert, dupa ce temperatura mai scade, se poate turna uleiul pe deasupra si se mai poate adauga  putin marar pentru aspect.

rosii, ceapa, ardei, oua, marar, sare si ulei

Se portioneaza si se serveste cu  rosii, ardei si ceapa, crude, sau ca garnitura la preparate din carne.

paradaise

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *