PAPAYA

iulie 27, 2016

papaya, fruct intreg

Va doriti un ajutor in digerarea corecta a proteinelor cat si in valorificarea nutritiva a acestora?

Consumati din cand in cand papaya. Denumit si “fructul ingerilor” de catre Cristofor Columb, cand l-a descoperit in America de sud, sau “copacul medicament” si “pepenele sanatatii”, acesta se remarca prin continutul de papaina, o enzima care ajuta in procesul de digestie, in special la prelucrarea eficienta a proteinelor. Bogat in nutrienti antioxidanti (caroten, vitamina C si flavonoide ), precum si in vitamine din complexul B, acid folic, acid pantotenic, fibre, acizi grasi esentiali, precum si minerale (magneziu si potasiu, cupru, zinc si fier) acest fruct dulce combate radicalii liberi, imbunatateste vederea si se recomanda in protejarea si refacerea pielii, a cartilajelor, impotriva infectiilor, avand rol antiinflamator si crescand imunitatea organismelor ce-l consuma. Grasimile bune continute de acest fruct il recomanda in intarirea sistemului cardiovascular, in scaderea tensiunii arteriale si protejarea impotriva aterosclerozei si a diabetului. Bogatia fibrelor din fructele papaya ajuta la buna functionare a colonului. De la papaya se folosesc si semintele cu gust amarui, la fel de bogate nutritiv, care contin acid oleic si palmitic, detoxifica ficatul, sunt anticancerigene si puternic antioxidante.

 

arborele sau iarba de papaya

In bucatarie, fructele de papaya sunt cunoscute astazi in toate tarile lumii, ele constituind un deliciu in creme si bauturi, dar si in aperitive si salate elegante, indemnul nutritionistilor fiind acela de a se consuma in stare cruda, asociate sanatos cu seminte si uleiuri, in special inaintea meselor bogate in proteine, pentru o digestie corecta si o asimilare maxima a acestora.

fructul papaya

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente