PANDISPAN CU SEMINTE DE MAC SI PUDRA DE ROSCOVE

iunie 24, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

pandispan cu seminte de mac si pudra de roscove, feliat

Aceasta clasica “paine de Spania”, cu ingrediente sanatoase,  fara praf de copt, cu arome diafane, sper sa va fie un ghid in nutritie. Poate fi consumata ca atare, sau considerata blat pentru torturi si prajituri, inclusiv pe baza de branzeturi.

INGREDIENTE :

–         5 oua

–         5 linguri de zahar brun

–         5 linguri de faina integrala, dietetica

–         2 linguri de apa minerala

–         coaja unei lamai

–         2 cm de pastaie de vanilie

–         o lingura de seminte de mac

–         o lingura de pudra de roscove

–         2 linguri de fulgi de migdale

–          un praf de sare

 

PREPARARE:

Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga zaharul brun.

galbenusuri si zahar brun, pentru pandispan

Se amesteca pana se deschid la culoare si apar bule, apoi se adauga coaja de lamaie si bucata de pastaie de vanilie taiata pe jumatate, cu semintele extrase, pentru a degaja aroma puternica.

gagalbenusuri si zahar brun, cu coaja de lamaie si pastaie de vanilie, pentru pandispan

Se amesteca, apoi se adauga faina si apa minerala.

galbenusuri si zahar brun, cu coaja de lamaie si pastaie de vanilie, faina integrala si apa minerala,  pentru pandispan

Se omogenizeaza usor, amestecand aerat, de jos in sus. Se adauga apoi semintele de mac si albusurile batute spuma.

galbenusuri si zahar brun, cu coaja de lamaie si pastaie de vanilie, faina integrala, apa minerala, seminte de mac si albusuri, pentru pandispan

Se ametseca apentru omogenizare, apoi se adauga pudra de roscove, cernuta in ploaie, se amesteca superficial, dezordonat, pentru a obtine un model bicolor galben-maron cu bobite de mac.

galbenusuri si zahar brun, cu coaja de lamaie si pastaie de vanilie, faina integrala, apa minerala, seminte de mac, albusuri si pudra de roscove,  pentru pandispan

Se tapeteaza vasul pentru cuptor cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade C, se mentine 5 minute la aceatsta temperatura, apoi se scade la 150 de grade si dupa cca 25 de minute de copt, se poate proba daca este gata. Se intrerupe sursa de calsura, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, se scoate din forma si de pe hartia de copt, se pudreaza cu pudra de roscove si se garniseste cu fulgii de migdale.

pandispan cu seminte de mac si pudra de roscove

Se taie in forme si la dimensiunile dorite. Se consuma ca atare, sau se pot prepara variatiuni de deserturi cu acest pandispan, ca baza.

pandispan cu seminte de mac si pudra de roscove, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *