PAINE CU FULGI DE GRAU SI MARAR

noiembrie 18, 2012 | CATEGORIA Retete vegane

paine cu fulgi de garu si marar

O paine simpla, cu ingrediente sanatoase, care aduce prospetime si gust cu fiecare felie.

INGREDIENTE:

– 500 gr faina de grau, din macinis integral

– 25 gr de drojdie proaspata de bere

– 450-500 ml apa

– 5 linguri de fulgi de grau cu tarate

– o legatura de marar verde

– sare, dupa gust

PREPARARE:

Se pregateste un aluat ca in reteta ALUAT DOSPIT, la care se adauga fulgii de grau cu tarate si mararul spalat, curatat si tocat marunt.

aluat dospit, cu fulgi de grau si marar

Se framanta, se mai adauga sare daca este nevoie si cu mana umezita se da forma de paine dorita. Se tapeteaza tava pentru cuptor cu ulei si faina, apoi se aseaza aluatul framantat, umpland forma pe jumatate

paine framantata din aluat dospit, cu fulgi de garu si marar

Se lasa sa mai creasca, acoperit, la temepratura ambientala ridicata, departe de surse de aer rece.

paine framantata din aluat dospit, cu fulgi de garu si marar, crescuta

Cand a crerscut suficiet, se garniseste cu fulgi de grau si marar.

paine framantata din aluat dospit, cu fulgi de garu si marar, crescuta

Se introduce in cuptorul incins. Se lasa 3 minute la 180 grade, apoi se micsoreaza temperatura si dupa cca 30 minute se poate verifica daca s-a copt suficient. Deoarece nu se foloseste nicio sursa de grasime, coaja painii obtinute dupa aceasta reteta este crocanta.

paine cu fulgi de garu si marar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *