O paine simpla, cu ingrediente sanatoase, care aduce prospetime si gust cu fiecare felie.
INGREDIENTE:
– 500 gr faina de grau, din macinis integral
– 25 gr de drojdie proaspata de bere
– 450-500 ml apa
– 5 linguri de fulgi de grau cu tarate
– o legatura de marar verde
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se pregateste un aluat ca in reteta ALUAT DOSPIT, la care se adauga fulgii de grau cu tarate si mararul spalat, curatat si tocat marunt.
Se framanta, se mai adauga sare daca este nevoie si cu mana umezita se da forma de paine dorita. Se tapeteaza tava pentru cuptor cu ulei si faina, apoi se aseaza aluatul framantat, umpland forma pe jumatate
Se lasa sa mai creasca, acoperit, la temepratura ambientala ridicata, departe de surse de aer rece.
Cand a crerscut suficiet, se garniseste cu fulgi de grau si marar.
Se introduce in cuptorul incins. Se lasa 3 minute la 180 grade, apoi se micsoreaza temperatura si dupa cca 30 minute se poate verifica daca s-a copt suficient. Deoarece nu se foloseste nicio sursa de grasime, coaja painii obtinute dupa aceasta reteta este crocanta.
O paine santoasa si cu aroma de marar! Buna idee!
Ma bucur ca-ti place !