OVAZUL

aprilie 1, 2013

spice de ovaz

Va doriti un aport echilibrat de acizi grasi esentiali si de fibre, avantajos pentru sanatate ?

Consumati ovaz, sub forma de faina si fulgi, de pe urma carora puteti avea multe beneficii. Ovazul contine o proportie echilibrata de acizi grasi esentiali, responsabili cu garantarea sanatatii, deci implicit cu asigurarea longevitatii. Constituie totodata si o buna sursa de vitamine esentiale precum vitamina E, iar dintre toate cerealele, ovazul detine cel mai bun profil de aminoaxizi. Ovazul contine acid folic, tiamina, biotina, acid pantoteic precum si cantitati insemnate de zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. Iata de ce un consum constant de fulgi de ovaz, prin compusii tocotienoli inhiba producerea de colesterol din organism, reducand drastic colesterolul nociv, si nivelul trigliceridelor, asigurand astfel un sistem cardiovascular sanatos. La functionarea corecta a inimii si a ficatului contribuie si prezenta fibrelor solubile si insolubile din componenta ovazului, care ajuta la incetinirea nivelului de glucoza din sange, regland nivelul de insulina si tinand glicemia sub control, asigurand functionarea corecta a pancreasului, a colonului, protejand impotriva constipatiei. Consumul regulat de ovaz tine sub control tensiunea arteriala, alunga starile de anxietate si insomnie, protejeaza impotriva excesului ponderal. Pe plan extern, ovazul este benefic pentru piele, luptand impotriva eczemelor si asigurandu-i fermitate si elasticitate.

fulgi de ovaz

In bucatarie fulgii de ovaz sunt vedetele retetelor vegetariene si al celor fara foc, constituind baza pentru blaturi de tort si pentru prajituri, sau in salatele de fructe sau de cruditati. Tot mai mult insa, intra si in componenta diverselor retete, in combinatii multiple si mai ales a bauturilor sanatoase, cine se obisnuieste cu gustul lor devenind dependent de el, beneficiind de efectele sale miraculoase care aduc un aport serios de sanatate.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente