Zilele toride se scurg incet, soarele ocheste tot ce e viu, parjolind. Omul modern insa, obisnuit cu confortul , neglijeaza sa protejeze izvoarele vietii. In clipele caniculare care se scurg intre doua aere conditionate, nu uitati cum tanjeste trupul dupa racoare si adapati plantele si animalele, tineti mereu in minte ca de echilibrul naturii depinde viata planetei, deci implicit a noastra, a oamenilor.
Meniul pentru astfel de zile trebuie sa fie unul simplu, pe care organismul sa-l proceseze usor. Esenta acestuia cuprinde:
CEAI DE PLANTE
Componenta acestui ceai trebuie sa fie extreme de variata, din plante care sa fluidizeze sangele, sa ajute circulatia sanguina, detoxifierea ficatului, buna functionare a rinichilor, care sa asigure hranirea pielii (ex: galbenele, papadie, flori de salcam, coada soricelului, frunze de nuc, matase de porumb, menta, musetel).
FRUCTE
Cele de sezon, ofera o zemoasa varietate, plina de vitamine si minerale.
SALATA DE CRUDITATI
Ingrediente (pentru 4 portii):
– 3 morcovi
– 3 radacini pastarnac
– 1 telina
– 3 ardei grasi
– 1 ardei iute
– 2 castraveti
– 15 rosii cherry
– 1 cartof mare (crud)
– 1 legatura mica de patrunjel
– 1 legatura mica de marar
– 1 ceapa (optional), cea din imagine nu are
– sare si ulei de masline (optional), cea din imagine nu are
Preparare:
Morcovii, pastarnacul si telina se rad pe razatoarea mare, ardeii si castravetii se maruntesc, cartoful crud se rade pa razatoarea mica, petrunjelul si mararul se toaca marunt, rosuiile cherry se taie jumatati sau sferturi, se amesteca toate ingredientele si pentru cei ce doresc o imbogatire, se poate adauga ceapa, sare si ulei. Se obtine o varianta simpla si deliciosa de salata racoroasa.