MEDICINA ENERGETICA, COMPLEMENTARA SAU ALTERNATIVA MEDICINEI ALOPATE

august 19, 2017

Pamantul

Sintagama “medicina energetica” a aparut in jurul anul 1980, astazi fiind populara si dobandind tot mai mult renume, intrucat denumeste “stiinta de a ramane sanatos”. Medicina energetica se bazeaza pe preventie, pe a stii sa pretuiesi si sa folosesti darul sanatatii, este o stiinta a dobandirii si pastrarii starii de bine.

Celebra formula a lui Einstein E=mc² , cuantifica energia disponibila a materiei exprimand cantitatea de energie “ascunsa” intr-un corp. Fizica nucleara demonstreaza cum aceasta imensa cantitate de energie poate fi eliberata in procesele de fisiune si fuziune nucleara.

Personal, intuitia mea rezultata din apartenenta la Univers, ma convinge sa admit ca cel mai frumos dar al existentei noastre este ceea ce nu neaparat se poate vedea, ci mai ales se poate simti si ca forta noastra interioara poate depasi orice dimensiune materiala. De ce ? Pentru ca energia de care dispunem o putem constientiza si canaliza in bine si in folosul intregului univers.

Tot ce ne inconjoara vibreaza energetic si starea de sanatate este data de echilibrul energetic, care face ca mintea si trupul sa interactioneze corect. Energia vitala poate fi modelata si transmisa corpului fizic, fiintelor vii (oameni, animale, plante), chiar si obiectelor, mai ales in momentul constientizarii acesteia.

Energia stimuleaza functionarea celulelor, influenteaza hormonii si sistemul imunitar, ghideaza viata corpului.

Medicina energetica lucreaza cu energia benefica ce odata simtita si valorificata poate sustine perfecta functionare a vietii si poate vindeca energiile perturbate, dezechilibrate, prin refacrea fluxului si restablirea echilibrului si a armoniei. Medicina energetica este o stiinta moderna, este medicina viitorului, care pornind de la practici traditionale, explicate stiintific si folosind metode noninvazive identifica si trateaza tulburarile energetice, avand ca efect redobandirea starii de bine.

Medicina energetica evalueaza sistemul energetic si nu boala, iar tratarea consta in restabiliea echilibrului energetic, invatandu-ne sa ne controlam corpul si viata..

De-a lungul existentei umane, s-au practicat metode de vindecare bazate pe vibratia inalta enrgetica, pe intelegerea si dorinta de apropiere fata de Dumnezeu, fiind foarte clar ca esenta vindecarii consta in eliberarea si absorbtia energiilor benefice, in relatia cu lumea inconjuratoare, cu intreg ecosistemul. In tot spatiul universal se primeste si se emite energie in mod permanent. Energiile ce ne inconjoara interactioneaza intre ele, influentand viata noastra si a Planetei. Orice fapta rea sau gand negativ, indreptate asupra cuiva/ceva (om, animal, planta, obiect) atrag un dezechilibru care mai apoi, neintervenind la timp, induce boala. De aceea este important ca fiecare dintre noi sa canalizam energiile de care dispunem in bine, sa atragem spiritele bune, ca ceea ce pleaca sau vine de la noi, sa rezoneze pe frecvente inalte, cu ceea ce vine din Astral, prin legea rezonantei universale, sa formeze un camp mental colectiv benefic, pe toate arealele geografice, care sa mentina o stare de echilibru, de sanatate. Fiecare prin el insusi, este dator sa lupte pentru ridicarea energie globale.  Energia nostra si canalele prin care comunicam energetic, pot fi afectate de energia emotiilor, a gandurilor noastre, si de hrana. Noi trebuie sa constituim canale bune de comunicare pentru cei din jur si totodata sa interactionam cu energia buna a altor canalele din jurul nostru a altor oameni, animale si plante, chiar si a unor obiecte.

Se stie ca in medicina energetica se ajunge la corpul fizic prin cel energetic, reusind ca boala sa fie oprita inainte ca ea sa apara in corpul fizic. Ea este cea mai simpla, naturala si ieftina practica medicala, care poate fi complementara, sau chiar alternativa medicinei alopate.

Tehnicile folosite in medicina energetica isi au orginea in terapiile stravechi, precum: yoga, qi gong, shiatsu, presopunctura, acupunctura, reflexoterapia si masajul terapeutic. Astazi exista tehnici noi ca: tehnica bowen, tehnici de eliberare emotionala (EFT), therapeutic touch (atingere tarapeutica), touch for health (atingere pentru sanatate), healimg touch (atingere vindecatoare), Reiki, kinesiologia energetica si quantum touch (atingere cuantica- QT).

Practicile asiatice sustin inafara existentei corpului fizic, existenta a 7 corpuri energetice, corpuri subtile, niveler aurice, ce formeaza aura fiintei respective si care au functii bine stabilite.

  1. Corpul fizic, alcatuit din 5 elemente, cu 5 simturi corespondente:

– energia telurica (mirosul)

– energia apoasa (gustul)

– energia focului (vazul)

– energia aerului (simtul tactil)

– energia eterului subtil (auzul)

Acest corp este unul material si se incadreaza in domeniul celor mai joase frecvente.

  1. Corpul eteric, corp bioplasmatic sau corp energetic vibratoriu, cuprinde energia vitala, biocurentii electrici ce strabat suprafata epidermei. El intretine, dezvolta, perfecteaza corpul fizic, ii reface celulele. Corpul fizic este rezultataul corpului eteric. Celulele noastre vii cresc de-a lungul liniilor de energie a matricei eterice, ea existând deja in subtil inainte ca celulele să apara si sa creasca.
  2. Corpul emotional este in continuarea corpului eteric si este asociat sentimentelor noastre, este constituit din sentimentele si trairile finite Are structura mai fluidas decat a corpului eteric Culorile sale variaza intre tente clare si straluciroare si tente dense, intunecate si opace, in functie de clarificarea sentimentelor.
  3. Corpul mental are o vibratie mai inalta decat cel emotional si este compus din substante fine, associate cu gandurile si procesele noastre mentale. El reflecta aptitudinile mentale ale fiintei, active sau latente.

Aceste 3 corpuri, alaturi de corpul fizic, sunt relativ usor de observant intrucat corespund manifestarilor din lumea fizica. De aici incepe portalul spre frecvente ce trec dincolo de realitatea umana.

  1. Corpul astral, este un corp spiritual si se manifest pe nivele de constiinta superioara de iubire si cunoastere. El indica intensitatea si calitatea senimentelor fiintei. Aceasta energie astrala actioneaza asupra functiilor glandulare si nervoase. Culoarea sa este infuzata si cu culoarea roz trandafiriu ce exprima iubirea si se adauga si pulsatile de lumina aurie emise de glanda pituitara.
  2. Corpul cauzal, numit si corpul beatitudinii divine este cel mai apropiat ca vibratie de constiinta supramentala. Fiintele care isi pot accesa corpul cauzal sunt intuitive si telepatice. Ele pot sa-l atinga in meditatie, cunoscand legatura nostra cu intregul univers, unde vedem iubire si lumina, apropiere de dicivnitate.Este o lumina scanteietoare, aurie-argintie, cu nuante pastel, opalescent, clarvazatorii o vad stralucind in corpul nostrusi emitand raze puternice.
  3. Corpul atmic, celest, ceresc, numit si nivelul sinelui divin etern, care determina empatia si unitatea constiintei individuale cu Constiinta Divina.Forma sa este ca un ou, auriu argintiu, care lumineaza si scanteiaza incontinuu. SE mai numeste Corpul universal al realitatii transcedente sau Supramentalului, Pura Existenta, Pura constiinta, Deplina Beatitudine in Eternitate. Dincolo de acest nivel este Planul Cosmic.

Scopul principal al perceperii acestor corpuri subtile este de a gasi calea spre desavarsirea spiritual. Spiritul, mentalul si sufletul pot fi trezite si dinamizate astfel incat sa genereze un camp subtil de energie specifica, un sistem de natura vibratorie, o sfera ce se intrepatrunde cu celelelte, care fiecare are un domneniu distinct de vibratie si o anumita frecventa. Realitatea eterna a noastra este spiritul, o expresie a Supremului absolut Divin, o forma fundamnetala de energie cosmica ce exista dintotdeauna si se va manifesta de-a pururi in toate universurile.

corpurile subtile

Oamenii de stiinta descopera tot mai multe cai ce pot pune in evidenta aceste corpuri energetice. Cercetatorii au detectat energia aurei si au numit-o biocamp. Ea interactioneaza cu energiile din interirul corpului, dar si cu atmosfera din jur si capata anumite culori pe care specialistii le pot vedea, interpreta si corecta. Aura are proprietati electromagnetice in baza carora se primeste si se daruieste energie, acest transfer avand loc de cate ori intercationam cu cineva. Persoanele care sunt constiente de existenta aurei si o pot controla, pot impiedica absorbtia energiei din propriul camp auric si pot evita, daca doresc, invadarea aurei de catre influente exterioare, inchizand circuitul de energie.

Terapeutii care sunt benefici pot lucra cu aura lor si a altor persoane, eliberand-o de energie negativa, eliminand poluarea energetica, blocajele energetice.

Fluxul de energie este transportat de la aura spre corpul fizic, prin 14 cai energetice, canale de energie, denumite meridiane in traditia chineza sau nadisuri in traditia indiana (ayurvedica). Meridianele transporta energie catre ceakre care regleaza metabolismul, actionand asupra fiecarui organ din corp si a fiecarui sistem: imunitar, nervos, endocrin, circulator, respirator, digestiv, osos, muscular, limfatic. Meridianele sunt linii de camp in campul morfogenetic al fiintei umane si se gasesc la nivelul corpului eteric. Meridianele energetice se proiecteaza pe de o parte in corpul fizic ghidand undele din cristele lichide, in lichidul intracellular, iar pe de alta parte se proiecteaza in corpurile superioare ale anatomiei subtile.Acolo unde formeaza noduri de camp sau se interdsecteaza de 7 ori intr-un vartej prin 7 corpuri, apare un punct de presopunctura,/acupunctura. Daca se intersecteaza 14 meridiane-doua linii de camp suprapuse prin cele 7 straturi ale fiintei umane, se determina un centru energetic minor (chakra secundara) iar intersectaia a 21 de meridiane, adica 3 linii de camp suprapuse prin cel 7 starturi, determina uin centru energetic major (chakra principala).Chakra inseamna roata in sanscrita, invarteala. Vizual chakrele sunt percepute ca niste adancituri cu aspect de farfurioara, de palnie, care se invart rapid prin care se leaga corpurile energetice, insotite de irizatii luminoase.

intersectarea meridianelor

Portile de comunicare subtile intre diferitele corpuri subtile, aferente diferitelor planuri ale existentei, sunt aceste chakre, care reprezinta centrii de forta ai corpului, Chakrele preiau fluxul purtator de energie vitala (prana) din straturile superioare ale existentei, apoi o filtreaza si o distribuie prin meridianele energetice catre sistemele si aparatele functionale ale fiinte vii: sistem nervos, glande endocrine, sange, limfa, tesuturi si celule.

Dimensiunile chakrelor difera de la individ la individ, sau la acelasi individ, in functie de starea de moment, cu diametre cuprinse intre 3 si 20 de cm.

Anatomia energetica a fiintelor vii prezinta 3 tipuri de chakre: majore, minore si minichakre. Chakrele majore sunt in numar de 11, dar 3 dintre ele au cate 2 dimensiuni, una frontala si una dorsala, deci exista in total 14 centrii energetici majori: Chakra crestetului (in varful capului, pentru creier si glanda pineala), Chakra fruntii (in centrul fruntii, pentru sistemul nervos), Chakra ajina (intre sprancene, pentru glanda pituitara si sitemul endocrin, este sediul puterii de vointa si al proceselor de gandire constienta), Chakra gatului ( la marul lui Adam, controleaza gataul traheea, laringele, glanda tiroida si sistemul limfatic, este centrul superior al creativitatii), Chakra inimii (contrioleaza inima, plamanii si timusul si se afla in centrul pieptului, avand 2 dimensiuni:frontala, chiar sub stern, si dorsala, intre omoplati, pe coloana vertebrala, in dreptul celei frontale) Chacra plexului solar (cea frontala se afla in partea moale de sub stern si controleaza stomacul, pancreasul, intestinele si diafragma, cat si emotiile revarsate, cea dorsala se afla pe coloana vertebrala, in dreptul celei frontale,  si controleaza emotiile reprimate), Chakra splinei (cea frontala este sub prima coasta de jos, cea dorsala, in spatele celei frontale si  aceasta chakra atrage prana, o asimileaza si o distribuie celorlalte chakre), Chakra ombilicala (la ombilic si controleaza intestinele gros si subtire), Chakra meng mein, a rinichilor se afla in spate, in dreptul chakrei ombilicale, controleaza rinichii, glandele suprarenale, tractul urinar superior si tensiunea sanguine), Chakra sexului (in spatele osului pubian, controleaza organele pelviene, vezica urinara, aparatele genitale masculine si feminine), Chakra bazinului (localizata la baza coloanei vertebrale si controleaza, oasele, muschii, tesuturile moi, producerea sangelui si vitalitatea generala a energiei).

Sistemele spirituale axate strict pe dezvoltarea spirituala se bazeaza doar pe 7 chakre principale (fiecare corespunzand cate unui corp subtil si care reprezinta centrii de concentratie energetica, localizati de-a lungul liniei mediane a corpului, de la baza coloanei vertebrale, pana in crestet). Acestea inregsitreaza evenimentele semnificative experimentate la nivelul emotional. Ele omit partea dorsala si frontala a plexului solar, chakra sexului si a rinichilor, cat si prezenta in 2 dimensiuni a chakrelor inimii si splinei.

Desi toate ceakrele emena toate culorile spectrli, fiecare este caracterizata de o frecventa dominanta de culoare. Pornind din centrul bazal, avem urmatoarele culori dominante: radacina-rosu, sacral-oranj, ombilical-galben, inima-verde, baza gatului-albastru, frunte-indigo si crestet-violet/argintiu-auriu.

chakrele

Terapeutii ce constituie canale bune de energie (de transmitere si de interactiune), in special practicantii de yoga, pot lucra cu chakrele pozitionand palmele deasupra acestora, si deplasand energia, directionand-o corect.

Specialistii in acupunctura se concentreaza pe meridianele corpului, aceasta practica straveche continuand sa aibe rezultate excelente. Oamenii de stiinta continua cercetarile in domeniul medicinei energetice si continua sa descopere modalitati de punere in evidenta si de masurare a energiilor subtile.

Alaturi de mijloacele moderne de investigare (ecograful, tomograful, RMN-ul) putem enumera si aparatul de evaluare noninvaziva, bazat pe principiul biorezonanatei magnetice care investigheaza si legatura dintre organism si subconstientul persoanei.

Starea de sanatate si tendintele de imbolnavire pot fi testate cu aparatul Quantum Touch Analizor, care estimeaza parametri vitali ai corpului, pe baza masurarii energiei punctelor reflexogene din palma cu un senzor sensibil conectat la apparat, ce se tine in palma, pe durata testului. Acest aparat are la baza tehnica de biorezonanta, care poate evalua si trata fiintele prin detectarea si citirea oscilatiilor  electromagnetice ultrafine produse de organism (la nivel de  molecula, celula, organ, glanda sau sistem a organismului). Sistemele de biorezonanta  de ultima generatie au la baza teoriile campului cuantic  ale lui Nikola Tesla si energia ce ne compune, iar in urma analizei acolo unde este cazul, gasesc dezechilibrele, uneori ascunse, generate de boli chiar si aflate in stare de potential, facand recomandari referitoare la modul de viata si indicand remediile potrivite pentru revenirea la startea de armonie si echilibru, la sanatate.

Suntem datori sa ridicam vibratia lumii, constientizand mai intai ce insemna aceasta, pentru a transmite mai departe mesajul, pana ce ne vom putea creste energia tinzand catre cea mai inalta energie din Univers, cea a Soarelui.

energia solara

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente