Un gust placut imprimat de carnea tanara de vitel si mazarea fina, proaspata.
INGREDIENTE:
– 550 gr pulpa de vitel
– 1 kg de mazare
– 2 cepe
– 2 ardei
– 4 rosii
– o legatura de marar
PREPARARE:
Pulpa de vitel se taie bucati mici, sa poata fierbe cat mai repede, si se pune la fiert, cand apa da in clocot. Se adauga un praf de sare sa se poata spumui usor si apoi se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp se pregateste mazarea, se curata de impuritati si se spala in mai multe ape. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga ceapa tocata.
Se adauga apoi mazarea si ardeiul tocat.
Cand toate sunt fierte, se adauga rosiile taiate marunt, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se adauga si mararul tocat. Se potriveste totul de sare, se intrerupe fierberea si dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga ulei.