MAGIUN

octombrie 11, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

 magiun clasic, fara zahar

      Este reteta clasica a bunicii, pentru care ne trebuie doar prune bine coapte si rabdare, in final obtinem un gust desavarsit, nealterat, sanatos !

INGREDIENTE:

– prune (1 kg pentru 100 gr magiun)

PREPARARE:

Prunele se spala, se desfac de pe sambure si se lasa la scurs.

prune spalate , fara samburi

Se toaca in robot, sau se framanta cu mana daca sunt bine coapte.

prune pregatite pentru magiun

Se fun la fiert, la foc extrem de mic, amestecand din cand in cand (ustensila sa fie din lemn). Se lasa mult timp -pentru gospodinele in criza de timp, se poate intrerupe fierberea si relua, tot asa- pana se deshidarteaza si  scad ca volum.

magiun

Cand se leaga foarte tare si ramane urma clara pe vas, in urma amestecarii, este gata si se poate intrerupe fierberea.

magiun in faza finala

Magiunul obtinut astfel, fara adaos de zahar, este sanatos, se recomanda oricarei varste ca ajutor in digestie.

magiun clasic, fara zahar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *