noiembrie 1, 2013
Va doriti un analgezic natural, calmantul perfect si remediul antistres?
Consumati maghiran, planta aromatica provenita din Orientul mijlociu, dar cunoscuta astazi in intreaga lume, raspandita si folosita si in Europa, bogata in acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale. Maghiranul este renumit ca analgezic natural, calmantul ideal al durerilor de cap, al celor musculare si de dinti, constituind totodata si un antiinflamator natural, fara reactii adverse. Ceaiul de maghiran protejeaza cavitatea bucala, protejeaza impotriva crampelor musculare si a spasmelor intestinale, a durerilor de stomac, a ulcerului, cat si a recelii si a gripei deoarece are proprietati antivirale si antibacteriene. Vitaminele K si E din compozitia maghiranului protejeaza de ulcaratii si rani, asigura o piele fina si rezistenta. Maghiranul protejeaza vasele de sange, e un bun remediu pentru artrita, imbunatateste circulatia sanguina si este un bun tonic cerebral, avand proprietati hipotensive si vasodilatatoare. Uleiurile esentiale de maghiran pot fi utilizate zilnic pentru aromoterapie. Specialistii il recomanda ca avand proprietati tranchilizante si anxiolitice, de aceea poate fi utilizat ca antistres, in combaterea starilor de oboseala si agitatie.
In bucatarie, maghiranul este ideal pentru preparate de tot felul. Mirosul sau intens si gustul condimentat, usor iute amarui, cu nuante de citrice, aromatizeaza inconfundabil preparate din carnuri grase, vanat, din legume si fainoase, branzeturi, sosuri si bauturi. De preferat este sa fie folosit in stare proaspata sau cules si uscat dupa metode corecte.