mai 11, 2018
Vreti sa va ajutati ficatul si pancreasul in functionarea corecta ?
Puteti beneficia de principiile amare ale liliacului, arbustul cu buchete de flori albe, roz, albastre sau mov, intr-o multitudine de tonuri, flori ce trezesc amintiri si atractii, ce transmit mesaje de iubire, prietenie si mister. Scoarta, frunzele, florile si mugurii liliacului pot fi utilizati terapeutic si nutritiv intrucat contin glucide, substante amare, amidon, rezine, enzime, antioxidanti, avand efect tonic, detoxifiant, stomahic (adica favorizeaza digestia), antidiabetic, antireumatic, astringent, vasodilatato si revulsiv. Se recomanda in boli hepatice, colici si balonari, diabet, guta, boli reumatice, astenie.
In bucatarie produsele liliacului au inca mai mult intrebuintari fitoterapeutice, prin infuzii, ceaiuri sau decocturi, cataplasme, sau uleiuri si esente. Datorita insa recomandarilor tot mai frecvente ale nutritionistilor, produsele sale, mai cu seama florile inmiresmate, pot innobila salate, supe creme sau ciorbe, dulciuri sanatoase si o multitudine de retete ce le pot folosi crude.
Apa in care lasati peste noapte flori de liliac o puteti bea dimineata sau va puteti spala pe fata imbogatindu-va atat pe interior cat si pe exterior cu nutrienti de valoare.