LILIACUL, ARBUSTUL CU FLORI INMIRESMATE

mai 11, 2018

liliac multicolor inflorit

Vreti  sa va ajutati ficatul si pancreasul in functionarea corecta  ?

Puteti beneficia de principiile amare ale liliacului, arbustul cu buchete de flori albe, roz, albastre sau  mov, intr-o multitudine de tonuri, flori ce trezesc amintiri si atractii, ce transmit mesaje de iubire, prietenie si mister.  Scoarta, frunzele, florile si mugurii liliacului pot fi utilizati terapeutic si nutritiv intrucat contin glucide, substante amare, amidon, rezine, enzime, antioxidanti, avand efect  tonic, detoxifiant, stomahic (adica favorizeaza digestia), antidiabetic, antireumatic, astringent, vasodilatato si revulsiv. Se recomanda in boli hepatice, colici si balonari, diabet, guta, boli reumatice, astenie.

liliac alb inflorit

In bucatarie produsele liliacului au inca mai mult intrebuintari fitoterapeutice, prin infuzii, ceaiuri sau decocturi, cataplasme, sau uleiuri si esente. Datorita  insa recomandarilor tot mai frecvente ale nutritionistilor, produsele sale, mai cu seama florile inmiresmate, pot innobila salate, supe creme sau ciorbe, dulciuri sanatoase si o multitudine de retete ce le pot folosi crude.

liliac roz inflorit

Apa in care lasati peste noapte flori de liliac o puteti bea dimineata sau va puteti spala pe fata imbogatindu-va atat pe interior cat si pe exterior cu nutrienti de valoare.

liliac mov inflorit

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente