KAKI (PERSIMONA)

decembrie 7, 2015

copac-kaki-persimone

Doriti sa va sportiti rezistenta la efort fizic si intelectual, afisand un tonus excelent ?

Consumati hrana lui Zeus sau piersica japoneza, fructul copacului Diospyros, comercializat sub denumirea de kaki sau persimona.Cele 2 specii comestibile fuyu si hachiya sunt originare din Japonia si China.Cu o coaja tare si lucioasa si cu o pulpa extrem de dulce, kaki este un fruct de culoare intens portocalie, bogat in antioxidanti, in minerale, vitamine si zaharuri, care confera organismului ce-l consuma nutrientii necesari desfasurarii cu succes a activitatilor ce necesita efort fizic si intelectual. Bogat in betacaroten si licopen, puternici antioxidanti, kaki intareste sistemul imunitar fiind anticancerigen si sportind rezistenta organismului. Continutul crescut al acestuia in magneziu, potasiu si seleniu, in vitamina A, complex B, C si E, in carbohidrati de buna calitate, il recomanda in reglarea metabolismul, in combaterea starii de oboseala. De asemenea kaki contine cantitati insemnate de acizi organici, taninuri si proteine. Toti acesti nutienti il indica a fi consumat si in perioada de sarcina. Excelenta sursa de fibre, persimona protejeaza sistemul cardiovascular si pe cel digestiv, scade nivelul de grasimi din sange, regland nivelul colesterolulu. Este bun diuretic, contribuie la eliminarea excesului de apa din organism, regland tensiunea arteriala. Kaki combate stresul oxidativ, intarzie imbatranirea si confera pielii elasticitate si catifelare. Acest minunat fruct este recomandat copiilor, fiind esential intr-o dieta ce asigura o crestere si o dezvoltare armonioasa.

kaki-persimona-fuyu

In bucatarie, datorita prezentei sale in supermarketuri, fructul kaki este din ce in ce mai raspandit. Noi recomandam utilizarea sa in stare naturala, in salate de fructe sau bauturi, asezonate cu mirodenii si seminte, pentru un plus de nutrienti si pentru aromatizarea gustului.

kaki-persimona-hachiya

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente