ISOPUL, PLANTA SFANTA

September 28, 2018

 

isop arbust

Va doriti o purificare a sangelui si o stare euforica ?

Imbogatiti-va din cand in cand dieta cu isop, planta sfanta, care conform Bibliei era folosita in ritualurile de purificare, fiind inzestrata cu puteri detoxifiante si sedative iuntrucat actioneaza la nivelul sistemului nervos central.

In compozitia isopului intra substante amare, flavonoide, taninuri, coline, saponine, acizi organici, proteine, glucide si lipide, cat si ulei volatil, care imprima acestei plante proprietati hranitoare si tamaduitoare, tonice, diuretice si sedative, antispasmodice, hipocolesteroleminate, hypotensive si vasodilatatoare arterial, antiinflamatoare, cicatrizante, antifungice, antiseptice, antivirale. Isopul favorizeaza eliminarea apei, deci protejeaza de ascita, protejeaza impotriva indigestiei, a colicilor, a calculozei renale si biliare, mareste rezistenta la oboseala fizica si intelectuala.

isop uscat

Cu flori albastre (rareori rosii sau albe), isopul imprastie un parfum placut. Recoltat de pe soluri nepoluate, consumat in stare cruda sau uscat in conditii corecte (in strat subtire si la umbra), isopul ofera din mineralele sale importante pentru sanatate, printre care calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan, ajutand sistemele digestiv si cardiovascular,  protejand impotriva diabetului zaharat si a gutei si radicand imunitatea.

In bucatarie,  isopul a fost raspandit mai mult in regiunile originare si anume in tinuturile Marii Mediterane, Caucaz si Orientul Mijlociu fiind folosit ca planta aromata si pentru proprietatile sale tamaduitoare. Astazi insa isopul este raspandit in nenumarate bucatarii, mai ales in Europa ( Spania, Italia, Olanda, Ungaria), proprietatile sale tamaduitoare fiind renumite, astfel ca nutritionistii il recomanda in stare cruda sau uscata, adaugat nu doar in bauturi reconfortante si de leac, ci si in alte preparate sanatoase, precum salate, supe sau ciorbe si dulciuri crud vegetariene.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente