Este o inghetata deosebita avand in vedere proprietatile hranitoare speciale ale dudelor. Este aspra si nu cremoasa, neavand in compozitie lactate, dar este sanatoasa si rara, dudele fiind fructe perisabile.
INGREDIENTE pentru 2 portii:
– 200 gr dude negre
– 50 gr miere
– 100 ml vin alb sec
– 2 linguri suc de lamaie
– 15 gr fulgi de nuca de cocos
PREPARARE:
Dudele, culese din locuri curate, nepoluate, deoarece nu se pot spala in profunzime, (tinute in apa, se descompun repede si-si pierd aroma), se trec o singura data prin jet de apa si se lasa la scurs.
Fulgii de nuca de cocos se tin putin in jumatate din cantitatea de vin, sa se inmoaie.
Dudele se strivesc usor in blender. Li se adauga mierea, restul de vin si sucul de lamaie.
Se amesteca usor, apoi se adauga si fulgii de cococs cu vinul in care s-au inmuiat, amestecand din nou. Compozitia se aseaza intr-o caserola din plastic subtire si se introduce in congelator, pentru a se inchega, se poate scoate din cand in cand si amesteca, sa se inchege mai repede. Se lasa la congelator pana se intareste. Se consuma cu placere, fiind aparte ca desert.