iunie 18, 2016
Va doriti prepararea unui aspic bogat nutritiv si fara riscuri asupra sanatatii ?
Folositi agar-agar, gelifiantul vegetal utilizat de sute de ani de catre asiatici (preponderant de catre japonezi), care acum este din ce in ce mai apreciat si mai folosit pe toate continentele. Insipid, inodor si incolor, sub forma de pudra, fulgi sau bare, agar-agar este o varietate de alge marine rosii (agarofite), inlocuitorul perfect al gelatinei animale, nociva, in timp, pentru organism. Agar-agar are nenumarate beneficii pentru sanatate si frumusete, fiind extrem de bogat in proteine, minerale si fibre, ajutand tranzitul intestinal, ajutand organismul in eliberarea grasimilor si a zaharurilor. Foarte usor de digerat, inclusiv de catre copiii mici, fiind natural, vegetal si organic, acesta incetineste absorbtia carbohidratilor simpli, dizolva colesterolul nociv si alte reziduri din organism, fiind un excelent detoxifiant. Este indicat in curele de slabire intucat nu contine calorii si creeaza o senzatie de satietate, marindu-si volumul.
In bucatarie, in urma promovarii calitatilor sale de catre nutritionisti, agar-agar este din ce in ce mai utilizat, nu doar in cea japoneza. Fara sa modifice gustul, culoarea sau mirosul ingredientelor cu care este combinat, el amplifica aromele acestora si este singurul constituent acceptat in combinatie cu fructele, astfel ca deserturile cu design special pe baza de sucuri de fructe, nu mai constituie o problema de digestie.
ATENTIE ! Ingredientele mai bogate in acid oxalic (cacao, spanac, rubarba), precum si enzimele unor fructe (ananas, smochine, papaia, mango, piersici, kiwi), cat si fructele mai acide diminueaza puterea de inchegare a agar-ului, de aceea se suplimenteaza cantitatea prescrisa cu aproximativ 25%.