iunie 15, 2013
Vreti sa dobanditi un ten sanatos si remarcabil, in urma functionarii perfecte a ficatului ?
Consumati galbenele, florile galben-portocalii, renumite inca din antichitate pentru calitatile lor nutritive si terapeutice, vestite mai ales in vindecarea bolilor digestive si a infectiilor pielii. Nutritionistii recunosc importanta acestor dragalase flori pentru efectul lor anticancerigen. Continutul lor este deosebit de valoros, canstand in tanin, flavonoizi, carotenoide, saponine, mucilagii, uleiuri volatile, rasini si alte elemente esentiale ce prin consumul lor, asigura un sistem imunitar solid. Astfel galbenelele protejeaza impotriva afectiunilor hepatice, renale, intestinale, impotriva cancerului mamar. Au efecte miraculoase in curatarea ochilor si limpezirea vederii, in asigurarea unei pieli catifelate, ferite de infectii si ciuperci. De asemenea galbenelele sunt recomandate in protejarea contra infectiilor sistemului pulmonar si ale aparatului bucal.
In bucatarie este bine sa ne obisnuim sa folosim galbenelele in stare proaspata, nu doar uscate, sub forma de ceai, intrucat numai asa, valorile lor nutritive sunt insusite de catre organism, la capacitate maxima. Gustul lor poate fi asociat cu al oricarui alt ingredient preferat.